Blokkot in CC De Steiger en Hoeve Delaere

Burgemeester Eddy Lust, schepenen Griet Vanryckeghem en Angelique Declercq en studenten Benoit Houssin, Birgit Leman en Lotte Mulle.© WO
Burgemeester Eddy Lust, schepenen Griet Vanryckeghem en Angelique Declercq en studenten Benoit Houssin, Birgit Leman en Lotte Mulle.© WO
Redactie KW

Net als vorig jaar organiseert de stad Menen een Blokkot in Menen en in Lauwe. “We doen dat omdat het voor de studenten geen makkelijke tijden zijn en dat een stille ruimte om te studeren voor velen meer dan ooit welkom is”, zegt burgemeester Eddy Lust (Open VLD).

De lokalen die dienst doen als Blokkot zullen toegankelijk zijn van maandag 10 mei tot en met woensdag 30 juni, telkens van 8 uur ’s morgens tot 22 uur ‘s avonds.

Hoeve Delaere

In Menen zal er in het CC De Steiger een coronaveilige ruimte zijn voor 70 studenten. Studeren op de vaste plek in Park Ter Walle kan dit jaar niet omdat de zaal van Park Ter Walle ingericht is als vaccinatiecentrum.

In Lauwe kunnen de studenten terecht in de zaal van Hoeve Delaere. Daar kunnen coronaproof 24 studenten gelijktijdig studeren. Studenten uit Rekkem kunnen kiezen voor een van de twee voorziene locaties.

Mondmaskerplicht

Reserveren zal in functie van Contact Tracing verplicht zijn, er zal desinfectiemateriaal voorzien worden om de contactoppervlakken te reinigen bij zowel aankomst als bij vertrek. De looprichting wordt eveneens aangegeven en het dragen van een mondmasker is verplicht.

“Op die manier hopen we tegemoet te komen aan de hoge nood van onze jongeren en hen een plek aan te bieden waar ze samen rustig kunnen studeren”, stellen schepenen van Onderwijs Griet Vanryckeghem (N-VA) en schepen van Welzijn Angelique Declercq (Vooruit) nog meegaven.

Blokkot-ambassadeur

Men is ook op zoek naar studenten die zich willen engageren als Blokkot-ambassadeur en mee een oogje in het zeil willen houden, de deuren openen en sluiten. Als je dat wil doen stuur dan een mail naar: jeugddienst@menen.be (WO)

Reserveren kan vanaf zaterdag 8 mei. Meer info en updates via www.menen.be/jeud/studeren-menen . Er is zijn ook facebookpagina’s studeren in Menen en studeren in Lauwe .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.