Belgisch-Nederlandse cateringschool viert 20ste verjaardag

Redactie KW

De school waar koks opgeleid worden, is gevestigd in de kazerne Luitenant ter Zee Victor Billet in Sint Kruis-Brugge.

De militaire cateringschool werd opgericht in 1996, en bestaat uit een 25-tal culinaire lesgevers, uit zowel België als Nederland. Jaarlijks worden zo’n 150 leerlingen uit beide landen opgeleid. De opdracht van de school laat zich kort samenvatten:”leren te dienen, overal en altijd”.

De militairen leren er voornamelijk koken, zowel op een veldkeuken als in een keuken van restaurantniveau. De school is een mooi voorbeeld van de perfecte samenwerking tussen de Belgische en de Nederlandse defensie. De Belgische Generaal Majoor Henk Robberecht en de Nederlandse Commandeur Lduger Brummelaar kwamen dondermiddag proeven van de klaargemaakte gerechten.

(MVN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.