Ann Deschrijver trekt schoolpoort voorgoed dicht

Voor Ann Deschrijver (61) zit het lesgeven erop. © CLY
Redactie KW

Met het vertrek van Ann Deschrijver (61) verliest basischool Mandelbloesem een leerkracht pur sang. “Na het behalen van mijn onderwijzersdiploma in de H.Familie Tielt in 1983 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan als leerkracht en ik heb tot vandaag nooit iets anders gedaan. Het was een job die me 100 procent voldoening schonk”, verzekert ze.

Ann Deschrijver is een geboren en getogen Oostrozebeekse, die na haar huwelijk naar Kuurne trok en daar nog steeds woont. Zij is getrouwd met Stefaan Vermeersch en moeder van drie kinderen, twee dochters Lien en Sien en een zoon Niels. Kleinkinderen zijn er nog niet. Ann studeerde af aan de normaalschool van de H.Familie in Tielt in 1983 en kreeg onmiddellijk een aanbieding om les te geven in de centrumschool van Oostrozebeke.

Wiskunde

“Ik ben er gestart in het derde leerjaar maar heb nadien een beetje alle leerjaren doorlopen. Mijn voorkeur ging naar het zesde leerjaar waar ik liefst 34 jaar les gaf. Met die kinderen kon je al praten en ik hielp ze een beetje over hun puberteit heen. Les geven heb ik steeds met heel veel liefde gedaan en ik ben verre van uitgeblust.” Heel goede herinneringen koestert ze aan de bosklassen. “Ik heb die bosklassen op school geïntroduceerd en daar maakt de school nog geregeld gebruik van.”

Ook met de instroom van kinderen met een vreemde nationaliteit kon ze overweg. “De instroom van vreemde nationaliteiten is op onze school echter heel beperkt gebleven. Het is juist dat deze kinderen vooral in de aanvangsfase veel meer aandacht vragen en krijgen om ze mee te hebben, maar ik durf niet echt beweren dat ze het leerproces afremden. Wiskunde was steeds mijn favoriete vak en daar hadden die instroomkinderen het vaak lastig mee.”

Stilvallen zal Ann niet doen. “We hebben een camper gekocht en zijn van plan om heel vaak op reis te gaan. Noorwegen wordt onze eerste bestemming. Dat is een land waar ik al jaren van droom en daar trekken we als eerste bestemming naartoe.”

Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika staat nog op ons verlanglijstje. Wanneer we dan thuis zijn, kook ik heel graag. Er zal veel gewandeld en gefietst worden en ik wil ook proberen om geregeld een culturele activiteit mee te pikken.”

(CLY)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier