https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alweer een nieuwe vestiging voor Creo in Roeselare

Directeur Karel Moestermans voor het nieuwe Creo-complex. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Directeur Karel Moestermans voor het nieuwe Creo-complex. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Voor Creo Roeselare gaat het ontzettend snel. In vier jaar tijd realiseerde dit centrum voor volwassenenonderwijs maar liefst vier nieuwe vestigingen in Roeselare.

“Na de bouw van campus Umami voor onze voedingsopleidingen, de volledige renovatie en nieuwbouw van campus Klara en de uitbreiding van campus ROC, precies een jaar geleden, hebben we afgelopen vrijdag ‘de mei gezet’ op onze nieuwbouw in de Blekerijstraat die de verbinding maakt tussen campus Klara en campus Umami”, begint algemeen directeur Karel Moestermans. “Dit gebruik van ‘de mei zetten’ op een afgewerkte ruwbouw gaat terug tot de Middeleeuwen en wil voorspoed en geluk afroepen op het gerealiseerde bouwwerk. Een drankje en een hapje horen daar bij en dat is ook, coronaveilig, gebeurd.”

Groot dakterras

“Het nieuwe gebouw staat een beetje schuin ten opzichte van de rooilijn van de Blekerijstraat en ‘verbindt’ hierdoor campus Umami met campus Klara. Dit nieuwe gebouw heeft de vorm van een kubus van 16 meter breed, 16 meter diep en 16 meter hoog. Ondergronds is er ruimte voor 100 fietsparkeerplaatsen en op de benedenverdieping komen een sanitair blok, een vergaderlokaal en een grote ruimte voor de creatieve opleidingen. Op de eerste etage komen drie ICT- en polyvalente lokalen en een grote pauzeruimte waar cursisten ook de mogelijkheid hebben hun lunchpakket te eten.”

“Op de tweede verdieping komen de zorglokalen voor onze zorgopleidingen en een professionele opnamestudio waar lessen en cursusmateriaal voor afstandsonderwijs en blended learning kunnen opgenomen worden. Neen, deze opnamestudio is niet ingegeven door corona. De plannen waren er al veel eerder en Creo had al langer beslist om de visie rond afstandsonderwijs te ontwikkelen en te implementeren met professionele middelen.”

Een beeld van het nieuwe Creo-gebouw.
Een beeld van het nieuwe Creo-gebouw.

“Op de derde verdieping komt een grote vergaderzaal met cateringruimte voor personeelsvergaderingen, personeelsfeesten maar evengoed kunnen externen hiervan gebruik maken. Van deze ruimte leidt een trap naar het grote dakterras dat een mooi uitzicht biedt op de Roeselaarse binnenstad.”

Magnum champagne

“We zijn nog op zoek naar een naam voor ons nieuwe gebouw dat eind juni zal klaar zijn en op 1 september in gebruik wordt genomen. Dit gebouw is er inderdaad snel gekomen en we zijn blij dat we de druk hoog konden houden en dat de aannemers ons hebben gevolgd.”

“De lessen starten op 1 september en tegen dan moet dit gebouw operationeel zijn. Het heeft geen zin om een gebouw pas tegen 1 november op te leveren. Dat zorgt alleen maar voor meer problemen en huisvestingsmoeilijkheden.”

“Creo wil iedereen die zich lid voelt van de Creo-familie of die Creo-ambassadeur is, laten meedenken over een naam. Je voorstel kan je mailen naar karel.moestermans@creo.be en dit tot 19 april. Externen met professionele ervaring in communicatie hakken mee de definitieve knoop door. Als jouw voorgestelde naam gekozen wordt, is eeuwige roem jouw deel. Het directe geluk kan je vieren met een magnum champagne.” (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.