OC ‘t Kasteeltje in Oostende tijdelijk gesloten wegens stabiliteitsproblemen

© GF
Redactie KW

In de gebouwen van Ontmoetingscentrum ‘t Kasteeltje in Oostende en de Buitenschoolse Kinderopvang in Zandvoorde werden stabiliteitsproblemen vastgesteld. “Om de veiligheid te garanderen, is beslist om het gebouw onmiddellijk te sluiten voor onbepaalde duur”, verduidelijkt eerste schepen Björn Anseeuw.

“Op dit moment is de aannemer aan het werk om de site veilig te stellen. Samen met de stabiliteitsingenieurs wordt de komende weken hard gewerkt aan een oplossing zodat het gebouw zo snel mogelijk weer kan gebruikt worden. De Zwanefeesten die dit weekend op de site plaatsvinden kunnen wel zonder probleem doorgaan”, aldus nog Anseeuw.

De Buitenschoolse Kinderopvang wordt tot eind augustus verplaatst naar de Van Glabbekeschool. De ouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht van deze wijziging. De dagelijkse maaltijd in OC ‘t Kasteeltje wordt in een van de andere Ontmoetingscentra georganiseerd. Voor de maaltijdgebruikers van ‘t Kasteeltje wordt indien nodig gratis vervoer naar een van de andere OC’s geregeld.

Voor de verschillende activiteiten georganiseerd in OC ‘t Kasteeltje wordt de komende dagen zoveel mogelijk naar een alternatieve locatie gezocht. Sommige activiteiten die dit weekend en begin volgende week plaatsvinden zullen uit noodzaak worden afgelast. Zo wordt het Zomerontbijt op dinsdag 6 augustus afgelast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier