North Streetwear verhuist naar nieuw pand in Noordstraat in Roeselare

North Streetwear, de winkel van Charlotte Tally (31) en Jonathan Verhaeghe, verhuisde naar een nieuw pand. Voortaan vind je hen in de Noordstraat 54. Charlotte en Jonathan zijn twee bevlogen sportievelingen met een voorliefde voor aangepaste skatekledij.

Charlotte Tally in haar nieuwe winkel North Streetwear in de Noordstraat 54:©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Charlotte Tally in haar nieuwe winkel North Streetwear in de Noordstraat 54:©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

Charlotte houdt zich in de eerste plaats bezig met de shop terwijl Jonathan meehelpt in het weekend en zich vanaf het voorjaar richt op skate-initiatie.

“In het verleden had ik het liefst een longboard of een paar skeelers onder mijn voeten”, zegt deze volbloed Roeselaarse. “Mijn man Jonathan heeft het skaten perfect onder de knie. Allebei vonden we dat Roeselare op dit vlak met een tekort kampte.”

Skatepark TRAX

Met hun concept focust dit sportieve koppel op beginnende skaters. “We volgen die jonge gastjes op en zijn vaak ook zelf op het skatepark TRAX te vinden. Daar organiseren we ‘contests’ om iedereen gemobiliseerd te houden, het groepsgevoel te versterken en de negatieve sfeer die nog steeds rond het skaten hangt, weg te krijgen. Dat is voor ons toch wel een doel op zich”, bekent Charlotte.

“De kledij die wij met onze shop aanbieden, is zowel voor jongens als meisjes. Dit gaat over petjes, truien, broeken of sokken. Kortom alles wat bij het skaten hoort. Je vindt zelfs onderbroeken in ons assortiment”, klinkt het lachend.

“We proberen de negatieve sfeer die nog steeds rond het skaten hangt, weg te krijgen”

“De merken HUF, Diamond, Primitive, Volcorn, Native Youth, Vans, Reiko en Wodan zijn streetwear- en skatemerken voor zowel een mannelijk als vrouwelijk publiek. Alles wat ik draag, komt uit mijn eigen shop.”

Boost door corona

De aanwezigheid van skatepark TRAX heeft de Roeselaarse skatewereld volgens Charlotte een enorme boost gegeven.

“Omdat veel hobby’s die in groepsverband werden uitgeoefend, tijdens de coronacrisis niet meer mogelijk waren, heeft deze uitdagende vrijetijdsbesteding een flinke duw in de rug gekregen. Om te skaten heb je eigenlijk enkel een skateboard en de straat nodig. Ideaal in deze tijd.”

North Streetwear bevindt zich in de Noordstraat 54 in Roeselare en is open op maandag van 14 tot 18 uur en van woensdag tot zaterdag telkens van 10 tot 18 uur.

Meer info via northstreetwear@proximus.be of surf naar hun Facebook- en Instagrampagina North Streetwear.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.