Nog altijd hoop op tweede naaktstrand

Voorlopig kan je aan onze kust enkel in Bredene naakt zonnebaden.© Getty Images
Voorlopig kan je aan onze kust enkel in Bredene naakt zonnebaden.© Getty Images
Bert Vanden Berghe

De Federatie van het Belgisch Naturisme geeft de hoop op een tweede naaktstrand langs onze kust nog niet op. Voorzitter Koen Meulemans gelooft nog altijd in een nieuwe stek in Lombardsijde bij Middelkerke. “We hopen de gesprekken met het gemeentebestuur en de inwoners na dit seizoen op te starten.”

Het naaktstrand van Bredene is dezer dagen weer volledig toegankelijk. Normaal had het strand vorig jaar zijn 20ste verjaardag moeten vieren, maar de festiviteiten zijn uitgesteld naar een latere datum. Ook de gesprekken voor een tweede naaktstrand zitten voorlopig in de koelkast.

Rondvraag bij inwoners

Dat bevestigt Koen Meulemans, voorzitter van de Federatie van het Belgisch Naturisme. De naturisten hebben een stuk strand in Lombardsijde (Middelkerke), vlakbij de legerbasis, op het oog.

“Een ideale locatie eigenlijk, ook al omdat er weinig verkeer is. Maar de implementatie van zo’n strand gaat niet zomaar. Allereerst moeten er gesprekken zijn met de gemeente en wilden we ook een rondvraag doen bij de inwoners, bij voorkeur in een grote zaal waar een gesprek mogelijk was. We hopen nu om de gesprekken na dit seizoen op te starten.”

Groeiende populariteit

Uit een enquête van het gemeentebestuur van Middelkerke bleek onlangs nog dat de inwoners niet staan te springen voor de komst van een naaktstrand. Slechts 8 procent gaf aan zich te willen blootgeven op het strand.

De vereniging is in elk geval verheugd dat het naaktstrand van Bredene opnieuw open is. “Door corona hebben we de werking een jaar geschorst. Als mensen naar het strand komen, is het om te ontspannen. En naakt op een strand met een mondmasker is een heel vreemd zicht.”

“Bovendien komen er veel mensen uit Wallonië of Limburg. Als het strand vol is wegens het grote succes, en je moet die mensen terugsturen, is dat niet bepaald fijn. Daarom hopen we dat een tweede naaktstrand soelaas kan bieden aan de groeiende populariteit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten