NieuwjaarsActieRoeselare brengt verrassingspakketten langs de pechstrook

Al ruim 30 jaar verzorgt NieuwjaarsActieRoeselare ( NAR) een oudejaarsfeest voor ‘mensen die – al dan niet tijdelijk – op de pechstrook van de samenleving stappen’.

Mensen die op de ‘pechstrook van de samenleving stappen’, mogen zich aan een mooi verrassingspakket verwachten.© GF
Mensen die op de ‘pechstrook van de samenleving stappen’, mogen zich aan een mooi verrassingspakket verwachten.© GF

De voorbije jaren was het gastvrije dienstencentrum Ten Elsberge the place to be voor zo’n 140 gasten . Door in totaal 35 vrijwilligers werd er een lekker vers feestmaal bereid en voor passende muzikale (kinder)animatie gezorgd. Iedereen kreeg bovendien een waardevol geschenk mee naar huis.

Met Pasen wou NAR voor het eerst een koffietafel met animatie organiseren, maar daar stak COVID-19 een stokje voor. Dit jaar kan het eindejaarsfeest uiteraard niet doorgaan omwille van corona en leek het lange tijd dat de maatregelen omzeggens geen alternatief mogelijk maakten. De mensen laten aanschuiven op een centrale plaats om een geschenk te ontvangen, wilde de NAR zelf niet.

Het licht werd alsnog recent vanuit de provinciegouverneur op groen gezet om als vereniging een verrassingspakket thuis te bezorgen bij de doelgroepmensen. Het betreft geen maaltijden maar wel leuks en lekkers en een extra voor de gezinnen, dankzij financiële middelen vanwege de vereniging Hearts for Hope.

Wie niet thuis is, is gezien

Ook vzw Rinus, Roger Tanghe van ’t Muzenestje, Wijnhandel Vandenbulcke, de REO-Veiling, Vergro, bakker Dewulf, brouwerij Rodenbach hielpen mee om deze actie mogelijk te maken en een heel uitgebreid pakket samen te stellen. Alleenstaanden kunnen gerust iemand bij hen uitnodigen op oudejaarsavond.

Honderddertig grote dozen staan klaar , goed om hiermee zowat 200 inwoners van Roeselare te bereiken, om op 31.12 in de voormiddag aan huis gebracht te worden door vrijwilligers van NAR.

De doelgroepmensen werden hoofdzakelijk bereikt in overleg met het Welzijnshuis en reeds met een wenskaart op de hoogte gebracht van de komst van NAR met de boodschap ‘wie niet thuis is, is gezien’.

NAR hoopt hiermee de pech wat te verzachten en hoop en licht te brengen voor een vrijer 2021.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.