Nieuwe vzw Cultus brengt beleving naar Blauwhuis

© (Foto GF)
Redactie KW

Nu het koetshuis bij kasteel Blauwhuis uit de startblokken is geschoten wil eigenaar Jan Romel ook heel wat beleving naar het domein brengen. Daarvoor is speciaal de nieuwe vzw Cultus opgericht. Die brengt deze zomer op gezette tijdstippen animatie en evenementen naar het kasteel en het omliggende park.

“Onze vzw stelt zichzelf als doel een beleving in en rond kasteel Blauwhuis te organiseren”, zegt voorzitter Geert Orgaer. “We willen daarmee een bijdrage van maatschappelijk belang geven. Dit kan variëren van kunst, cultuur en sport tot technologie, biologie, natuur en voeding, maar het beperkt zich ook niet tot deze domeinen alleen. We geloven dat één plus één ook drie kan zijn. Onze vzw zal door beleving zorgen voor kruisbestuiving en symbiose. We combineren het bijzondere met het banale, ontspanning met spanning, gevoel met apathie en cultuur en subcultuur.”

Cultus wil naar eigen zeggen samenwerkingen realiseren tussen alle vormen van vrijetijdsbesteding. “We willen burgers de ruimte en kansen bieden om zich creatief uit te leven, elkaar te ontmoeten en inspireren”, gaat Geert voort. “We organiseren niet alleen geregeld culturele, artistieke en muzikale activiteiten, maar ook workshops, vormingen, lezingen, opleidingen, coachsessies en begeleidingen voor verenigingen en instellingen. Voorts is er ook plaats voor feestelijkheden, markten, lezingen, tentoonstellingen, beurzen… Voorzitter Geert Orgaer vormt samen met penningmeester Anne Laridon, stichters Jan Romel en Ann Raes, beheerders Bart Romel en Ellen en Marc Seynhaeve het beheersorgaan van de vzw. Artistiek directeur Marc Bogaerts, die eerder al zijn strepen in de evenementenwereld verdiende, stapt mee aan boord om voor een mooi aanbod te zorgen.

We willen mensen kansen bieden om elkaar te inspireren

Pat Paniek

De vzw beet het voorbije weekend al de spits af met acrobatenacts voor het hele gezin, gebracht door Bram De Beul en Irina Yakousheva, finalisten van Belgium’s Got Talent. “Van vrijdag 23 tot 30 juli is er de expo Sports vs Art in de rotonde van het kasteel en in het koetshuis”, vervolgt Geert. “Nu vrijdag is er vanaf 16 uur ook animatie op ons terras van BBB Boulart en op zondag 25 juli en donderdag 12 en zondag 22 augustus brengt lokale toneelgroep Pat Paniek binnen en buiten een act rond historische figuren.”

Later deze zomer volgen nog optredens van liveband Funky D (vrijdag 30 juli en vrijdag 27 augustus om 18 uur) en een expo van Izegemse kunstenaars in de rotonde en het koetshuis in samenwerking met de werkgroep Beeldende Kunst (vanaf vrijdag 30 juli tot oktober, met om de twee weken nieuwe kunstenaars; telkens van vrijdag tot zondag). Op zaterdag 28 augustus is er ook een Dansmurga van de Izegemse Dansacademie en op zondag 29 augustus is er Airtrack tumbling van Gym Izegem. Op zondag 5 september brengt KH Congregatie een concertante en op zondag 12 september om 19 uur is er een meezingavond van mannenkoor De Kerels.

Het koetshuis is dagelijks open van woensdag tot zondag van 11 tot 23 uur, het park is dagelijks toegankelijk.

Meer info op de Facebookpagina Kasteel Blauwhuis Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten