Nieuwe vlaggen fleuren dorpscentrum Dadizele op

Presentatie van de nieuwe vlaggen in Dadizele door schepen Nessim Ben Driss, pastoor Mark Vanthyghem, Dadizele Onderneemt voorzitter Rik Knockaert en Marilyne Volckaert van Toerisme Dadizele.© Jan Stragier
Presentatie van de nieuwe vlaggen in Dadizele door schepen Nessim Ben Driss, pastoor Mark Vanthyghem, Dadizele Onderneemt voorzitter Rik Knockaert en Marilyne Volckaert van Toerisme Dadizele.© Jan Stragier
Redactie KW

De kerkfabriek, de toeristische dienst van de gemeente en de vereniging Dadizele Onderneemt investeerden in nieuwe vlaggen voor het centrum van de Pompeschittersgemeente.

Sinds jaar en dag hangen tussen Pasen en oktober vlaggen in het centrum van Dadizele. “Het vele ophangen en verwijderen, zorgde ervoor dat de bestaande vlaggen, die we inmiddels een tiental jaar gebruikten, hun beste tijd hadden gehad”, aldus schepen van Toerisme Nessim Ben Driss (Visie). De gemeente zette in 2019 al de eerste stappen om nieuwe vlaggen te laten ontwerpen en te drukken. In het kader van dit project werden ook de kerkfabriek en de vereniging Dadizele Onderneemt aangesproken. Er werden drie ontwerpers aangesproken. Uiteindelijk werd gekozen voor het ontwerp van Lien Paret, afkomstig uit de gemeente Dadizele. Voor de bevestigingssystemen werd een beroep gedaan op de firma Declercq uit Ieper. “Normaal gezien zouden de eerste vlaggen opnieuw opgehangen worden in de periode van Pasen, maar de gure en vreemde tijden vragen nu al om wat kleur. Daarom hebben we de groene vlaggen reeds uitgehangen”, aldus schepen Ben Driss.

15.000 euro

De groene vlag is de feestvlag van Dadizele. Naast de logo’s van de dienst Toerisme Dadizele en het schild van Ridder Jan, prijken ook de logo’s van Dadizele Onderneemt en de Pastorale Eenheid O. L. V. Dadizele-Moorslede en Slypskapelle op de vlag. “Naast de groene vlag is er ook de blauwe vlag die in de bedevaartsmaanden mei en september zal ophangen worden”, aldus pastoor Marc Vantyghem. Een derde vlag, de gele, zal in de periode rond Pasen het centrum van Dadizele opfleuren. “Ik denk dat het eindresultaat best gezien mag worden. De kleurrijke vlaggen vallen onmiddellijk op”, aldus Rik Knockaert, voorzitter van Dadizele Onderneemt. In totaal werden er van elke kleur zesentwintig vlaggen voorzien. De investering voor Dadizele Onderneemt, de gemeente en de pastorale eenheid bedraagt 15.000 euro. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier