Nieuwe ontspanningsruimte ‘De Leute’ in wzc De Oever Oostnieuwkerke

Het is volop genieten in ‘De Leute’. © Joke Couvreur
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In wzc De Oever werd een nieuwe ontspanningsruimte in gebruik genomen. Die kwam er op vraag van de bewoners en hun familie tijdens een van de bewonersvergaderingen. De ruimte kreeg de naam ‘De Leute’ en werd ingericht als een bruine kroeg.

In het woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke worden er geregeld bewonersvergaderingen georganiseerd. “Geïnteresseerde bewoners en hun familieleden kunnen die momenten aangrijpen om suggesties of voorstellen te doen om de werking te verbeteren. Tijdens een van de laatste bijeenkomsten kwam de vraag naar extra ontspanningsruimte”, aldus schepen Nathalie Depuydt (Open VLD). De directie en de medewerkers van het wzc gingen aan de slag en bouwden op het gelijkvloers van De Oever de voormalige personeelsruimte om tot een bruine kroeg. De nieuwe ruimte werd volledig ingericht met oud cafémeubilair en ook een dartbord kreeg een plaatsje aan een van de muren.

Cafégevoel

“Het is de ideale uitvalsbasis voor de bewoners om te genieten van een potje darten, een spelletje kaarten of een gezellig onderonsje. We kregen zelf al de vraag van mensen die niet in het wzc verblijven of de ruimte ook gebruikt kan worden om te darten”, aldus de schepen. Inmiddels werd er ook een gepaste naam gevonden voor de ontspanningsruimte. Dat is ‘De Leute’. Die naam werd gekozen uit de ingestuurde suggesties na een oproep in het huiskrantje ‘De Stroming’ en een rondvraag bij de bewoners en hun familie.

Onder andere Martha Verbeke (80) en Marcel Vanhoorne (92) komen graag in ‘De Leute’. “Ik baatte vroeger zelf een café uit in Oostnieuwkerke. Als ik hier kom heb ik hetzelfde gevoel”, aldus Martha. Marcel kijkt er vooral naar uit om in ‘De Leute’ vaak te kaarten. “Een leuke plek waar we op onze oude dag nog kunnen genieten van gezelligheid.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.