Nieuwe krant voor West-Vlaanderen

Redactie KW

Het jaar begint met groot én goed nieuws. Vanaf volgende week is West-Vlaanderen een krant rijker. Bij jouw vertrouwde lokale krant krijg je – gratis – ook De Krant van West-Vlaanderen.

In die nieuwe Krant van West-Vlaanderen vind je mooie en pakkende verhalen over West-Vlamingen, geschreven door de beste West-Vlaamse pennen. Maar 2020 brengt nog meer…

Bart Casteleyn (hoofdredacteur): “Twee voor de prijs van één”

Mohowzeg! Dit zijn hier mijn eerste officiële woorden als hoofdredacteur van De Krant van West-Vlaanderen. Preus gelijk 40, dat zijn we. En uiteraard wil ik hier nu uitgebreid mijn moeder bedanken, maar laat ik het vooral over onze toekomstplannen hebben. Want dat we niet gaan stilzitten in 2020, dat is duidelijk. We zijn tenslotte West-Vlamingen. En die doen deure. We willen elke week de beste krant van het land maken. Dat is goed nieuws voor jou, beste lezer. Vanaf volgende week krijg je twee kranten voor de prijs van een. Bij je vertrouwde blad – met al het nieuws uit jouw gemeente – zit straks ook De Krant van West-Vlaanderen. Wat mag je verwachten? West-Vlaams nieuws – uiteraard – en de beste verhalen, mooiste reportages en interviews uit de provincie. En topfotografie, dat ook. Wij zien het als een weekendkrant, met als voordeel dat het weekend dan al op vrijdagochtend begint. En bijna vergeten: we hebben ook een goed voornemen. We willen meer zijn dan een krant. De Warmste Week mag bij ons een heel jaar duren. West-Vlamingen moeten West-Vlamingen helpen. En daarbij willen wij… helpen. Vanaf volgende week meer dan ooit!”

Nieuwe krant voor West-Vlaanderen

Thalisa Devos (Chef Magazine): “Inspiratie voor het goede leven”

“Ik ben niet de vrouw van de goede voornemens. Een verschil maak je niet door te wachten op dat nieuwe jaar om eraan te beginnen, maar gewoon door… eraan te beginnen. Mijn jaar begint in 2020 extra speciaal. Amper een kleine maand geleden landde ik hier op de redactie van De Krant van West-Vlaanderen. Na acht jaar freelancen, een nieuw hoofdstuk, een nieuw bureau, nieuwe collega’s. Met één doel: een nieuw magazine maken. KW Weekend van een frisse wind te voorzien en de evolutie te sturen van een vrijetijdsmagazine naar een echt lifestylemagazine. Boordevol verhalen over mode, lekker eten, lifestyle, reizen en alles wat de goesting prikkelt. Om inspiratie en verrassing te brengen in het goede leven. Dit jaar ga ik dus niet méér sporten, gezonder eten en vroeger slapen. Maar, samen met een topteam, een nieuw magazine maken dat elke week bij De Krant van West-Vlaanderen zit. En dat telkens meer is dan je verwacht. Beloofd.”

Nieuwe krant voor West-Vlaanderen

Jan Degoe (Chef Regio): “Meer dan ooit het nieuws uit jouw buurt”

“West-Vlamingen zijn curieuzeneuzen. Wij willen weten wat onder onze kerktoren gebeurt. Sinds jaar en dag brengen wij met deze krant het nieuws uit jouw gemeente. En dat verandert niet in 2020. Maar jouw vertrouwde lokale krant wordt ook vernieuwd. Vanaf volgende week maken wij vijf lokale kranten, elk op zich de ideale partner van onze nieuwe provinciale krant. Je kan kiezen uit Het Brugsch Handelsblad Brugge-Torhout, De Weekbode Roeselare-Izegem-Tielt, KW Kortrijk-Menen-Waregem, Het Wekelijks Nieuws Westhoek-Westkust en De Zeewacht Kust. We blijven in deze kranten volop inzetten op onze traditionele pijlers: familienieuws, het verenigingsleven en de politiek in jouw gemeente. We heten nieuw leven welkom, we toosten op kersvers huwelijksgeluk, maar treuren ook mee om hen die ons verlieten. De wafelenbak bij de scouts, de uitstap van een groep actieve senioren, een opvallende actie voor het goede doel… je leest het bij ons. En uiteraard volgen we de lokale politiek op de voet. Kortom, wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in jouw gemeente, dorp of wijk, dan ben je bij ons nog steeds aan het juiste adres.”

Nieuwe krant voor West-Vlaanderen

Tim Vansteelandt en Mieke Verhelle (Cheffen Nieuws): “KW nestelt zich ook in je broekzak”

“KW staat al decennia lang voor nieuws uit jouw buurt. Daarvoor bouwen we op een sterk netwerk van medewerkers in heel de provincie. Voortaan komt het nieuws niet langer uít de buurt, we brengen het ook náár jouw buurt, want KW past tegenwoordig in je broekzak of handtas. Dichter dan dat kunnen we bij jullie niet komen. Onze website KW.be moet een ontmoetingsplaats worden voor elke West-Vlaming, of je nu in Australië of Schuiferskapelle zit, in het bos of aan onze kust. Met enkele swipes ben je weer helemaal mee met het nieuws van de dag. Je leest als abonnee alle plusartikelen én alle lokale edities van de krant ook online. Onze website wordt ook een ontmoetingsplaats voor West-Vlamingen die elkaar willen helpen. En dat allemaal vanuit jouw broekzak. Uiteraard hebben ook wij goede voornemens. We leggen de lat hoog. Op www.kw.be willen elke dag berichten over jouw gemeente. Het is onze belofte aan onze lezers. Want het is voor jou dat we ons elke dag engageren. Het is bij jou dat we graag thuiskomen, of het nu in je broekzak of je brievenbus is.”

Nieuwe krant voor West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier