Nieuwe kaart bundelt alle toeristische troeven van Staden

De gemeente heeft een nieuwe kaart klaar waarop alle toeristische trekpleisters vermeld staan. Ook de vernieuwde fiets- en wandelroutes kregen een plaats op de kaart.

(foto JCR)

“Wandelen en fietsen kan je in Staden naar hartenlust”, vertelt toerismeschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD). “Vorig jaar werden de bestaande fiets- en wandelroutes onder de loep genomen. Dat resulteerde in drie nieuwe wandelroutes en één fietsroute.”

“Die zijn eigenlijk een samensmelting van de vroegere routes. Wandelaars kunnen voortaan hun benen strekken op de Mandelwandelroute, de Arteveldewandelroute en de ‘s Graveneikewandelroute. De Mandelwandelroute is 8,5 km lang, wie de Arteveldewandelroute afhaspelt heeft 10 km in de benen, terwijl de ‘s Graveneikewandelroute goed is voor 8,9 km. De Mandelwandelroute doorkruist Oostnieuwkerke, terwijl de Arteveldewandelroute en de ‘s Graveneikewandelroute respectievelijk Westrozebeke en Staden aandoen. Voor de fietsers stippelden we met de Staon Oost West fietsroute een tocht van 47 kilometer uit.”

Speelbossen

“De vernieuwde toeristische routes werden in één kaart samengebracht”, gaat de schepen verder. “Andere belangrijke trekpleister zoals bossen en speelbossen, mooie uitzichten en historische monumenten kregen ook een plaatsje op de kaart. De nieuwe kaart is bedoeld voor zowel toeristen als inwoners van de gemeente en kan gratis afgehaald worden in het administratief centrum en dienstencentrum in de Ieperstraat 109.”

Wie vragen heeft omtrent toerisme in Staden kan terecht bij de sector Vrije Tijd van de gemeente via vrijetijd@staden.be of op 051 70 82 84. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.