Nieuwe gemeentelijke website

“De nieuwe gemeentelijke website staat online, maar is nog in een testfase”, aldus schepen Sylvie Thieren.© (Foto AB)
“De nieuwe gemeentelijke website staat online, maar is nog in een testfase”, aldus schepen Sylvie Thieren.© (Foto AB)
Redactie KW

De gemeente heeft een nieuwe website. Ze staat sinds kort online, maar het bestuur vraagt begrip voor mogelijke kinderziekten.

“De vorige website was einde contract en verouderd”, zegt schepen van Informatie Sylvie Thieren (CD&V). “We hebben ingetekend op een contract met de Vlaamse overheid die een soort van groepsaankoop uitschreef. Deze site is veel functioneler, gebruiksvriendelijker en het wordt ook eenvoudiger om er nieuwe content aan toe te voegen. Er komt binnenkort ook een tool waarmee we mensen eenvoudig online kunnen laten inschrijven en betalen voor onze evenementen en workshops. Momenteel zit de site nog in een testfase. We hebben ze ‘stilletjes’ op het web geplaatst om te kunnen testen op gebreken. Zo wordt nu gecontroleerd of alle links kloppen, zodat je wel degelijk op de juiste pagina terecht komt. Na eventuele aanpassingen zal de website gelanceerd worden.”

Hoeveel de nieuwe website kost, kunnen noch de bevoegde schepen, noch algemeen directeur Wouter Accou ons uit het hoofd meedelen. Wouter Accou stelt wel dat de gemeente met deze groepsaankoop via de Vlaamse overheid een uitstekende zaak doet. “Deze site kost ons in aankoop en onderhoud 65 procent minder dan de oude.” Op de foto: schepen Sylvie Thieren. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier