Nieuwe eigenaar voor Auto5 in de Brugsesteenweg in Roeselare

Na dertig jaar is er een wissel van wacht bij Auto5 in de Brugsesteenweg in Roeselare. Hannes Boone (27) uit Torhout neemt de fakkel over van de gebroeders Philippe en Luc Baekelandt.

In juli nam Hannes Boone het roer over van de broers Philippe en Luc Baekelandt. (foto SB) © Stefaan Beel

“Voorheen was ik 6 jaar TPM-coördinator bij een staalverwerkend bedrijf”, steekt Hannes, bachelor electromechanica, van wal. “Dit betekent dat ik het preventief onderhoud van het machinepark verzorgde. Hoewel dit een leidinggevende functie was, miste ik het om onder de mensen te zijn. Daarnaast had ik ook de ambitie om op zelfstandige basis te beginnen. Ik ging bijgevolg op zoek naar iets wat mij echt lag.”

Vernieuwing

“Mijn vader, Luc Boone, had een garage in bijberoep zodat ik van kinds af aan al aan alles met een motor heb gewerkt. Toen mijn vader plots via een oud-leerling hoorde dat Auto5 overgenomen kon worden, heb ik geen twee minuten getwijfeld en ben ik er als eerste naartoe gegaan. Door corona duurden de onderhandelingen wat langer, maar sinds juli ben ik de trotse eigenaar.”

“De eerste weken heb ik de winkel onder handen genomen en vernieuwd”, vervolgt Hannes. “Ik stopte bij mijn vorige job op mijn laatste dag om 15 uur en een half uur later stond ik hier om te werken. De eerste weken heb ik lang moeten doorwerken gezien de winkel ook al open was en alles moest gecombineerd worden, maar sinds oktober is de winkel af.”

“Het is uiteraard iets anders dan mijn vorige job, maar door mijn interesse weet ik wel wat het is. Het meeste materiaal dat hier wordt verkocht, heb ik zelf al eens gebruikt, dus kan ik direct de klanten verder helpen. Naast mezelf zijn hier trouwens nog drie andere werknemers die meehelpen om alles in goede banen te leiden.”

werkplaats

“Het is misschien iets wat mensen te weinig weten, maar naast de winkel met alle autotoebehoren, is hier ook een werkplaats voor het onderhoud en herstel van auto’s. Als iemand hier iets koopt, kunnen we het in principe direct monteren. Ik heb hier ook een loods waar mensen hun zomer- en winterbanden kunnen stockeren. De bedoeling is om in de toekomst de capaciteit van de werkplaats volledig te benutten. Daarnaast zal het ook zaak zijn om mee te zijn met de nieuwe technologieën en up to date te blijven. Voor mij is dit de ideale combinatie tussen het technische aspect van het vak en het kunnen helpen van mensen in de winkel. Dit soort job kan ik voor de rest van mijn leven uitoefenen”, sluit Hannes enthousiast af. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.