Nieuwe commissaris voor politiezone Het Houtsche

Burgemeester Jan De Keyser en Bert Compernolle. © GS
Redactie KW

De rechercheafdeling van de politiezone Het Houtsche heeft een nieuwe commissaris. Bert Compernolle legde voor een voltallige politieraad op dinsdag 30 juni de eed af.

Bert Compernolle is 39 jaar, vader van twee zoontjes en woont in Beernem. Zijn vrije tijd spendeert hij aan familie, vrienden en sport. De kersverse commissaris groeide op in Oostkamp en met het opnemen van de functie van commissaris bij de recherche van Het Houtsche keert hij terug naar een bekende omgeving.

“Het Houtsche is voor mij een aantrekkelijke zone die vele uitdagingen en opportuniteiten met zich meebrengt. Ik krijg hier de leiding over een gemotiveerd team dat op een zeer kwalitatieve, moderne manier werkt. Ik hoop samen met hen en het hele korps bij te dragen tot een veilige en leefbare omgeving voor de 60.000 inwoners van onze politiezone”, klinkt het.

Loopbaan

Bert Compernolle startte zijn opleiding tot inspecteur in januari 2002 aan het Pivo in Asse. Na zijn opleiding werd hij een half jaar gedetacheerd bij de scheepsvaartpolitie in Zeebrugge, waarna hij via mobiliteit in de politiezone Meetjesland Centrum terecht kwam. Bert was daar onder andere interventiemedewerker en motard. Vanaf begin 2006 ging hij daar aan de slag bij de plaatselijke recherche.

In september 2011 startte hij aan de opleiding tot hoofdinspecteur aan de West-Vlaamse politieschool, waarna hij als hoofdinspecteur interventie weer in zone Meetjesland aan de slag ging om twee jaar later terug naar de recherche te gaan. In 2019 startte hij zijn opleiding aan de Algemene Nationale Politie Academie, de officiersschool waar hij in februari 2020 afstudeerde.

In maart 2020 kwam hij in dienst bij Het Houtsche als commissaris bij de recherche directe zonale werking, een functie waarvoor hij nu beëdigd is.

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten