Nieuwe camera’s aan Ieperse sportzone na overlast en voedselbedeling na inbraakpoging

Op de parking zijn er problemen met drugsdealers en jongeren met getunede auto's. (Foto TOGH)
Redactie KW

De Ieperse gemeenteraad gaf maandag gunstig advies voor de uitbreiding van de bestaande installatie met tien camera’s voor de bewaking van de sportzone en camerabewaking aan de voedselbedeling in de Grachtstraat. Op de sportzone is er sprake van drugs dealen en overlast met getunede wagens. In de Grachtstraat waren er inbraakpogingen.

Op de sportzone wordt voorgesteld om beelden te nemen van de parking langs de Leopold III-laan, de inrij naar de parking voor het zwembad, de parking voor het zwembad en de fietsrekken ter hoogte van sporthalle 2. Ook de inkom van de voedselbedeling in de Grachtstraat wordt met camerabewaking uitgerust.

Katrien Desomer (CD&V) drong aan om meer te doen tegen het drugs dealen op de sportzone. Nancy Six (Ieper2030) vroeg zich af waarom er camera’s gehangen worden aan de voedselbedeling en Jordy Sabels (Groen) liet weten principieel tegen te stemmen als het om het uitbreiden van de camerabewaking gaat.

Geen Chinese toestanden

“Het is zeker niet de bedoeling om naar Chinese toestanden te evolueren waarbij ze uw gezicht al hebben gezien als je een blikje bij het restafval gooit, een digitale boete toegestuurd krijgt en strafpunten krijgt op uw sociaal paspoort”, lichtte burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) toe. “Op beide locaties zijn er meldingen van overlast. Dat is niet van vandaag op morgen, maar is al enkele jaren hangende. Op de sportzone gaat het om fietsdiefstallen, jongeren die met gepimpte wagens rondjes komen rijden op de parking en door de nabijheid van de Feniks krijgen we ook meldingen van drugs die daar gedeald worden. Dan krijgen wij de vraag van de politie om daartegen te kunnen optreden. Als er effectief een probleem is van drugs dealen dan zullen we niet alleen inzetten op handhaving maar ook kijken waar het probleem zich situeert en of we daar iets aan kunnen doen.”

Inbraakpogingen

“Wat betreft de Grachtstraat. Daar zijn er enkele inbraakpogingen geweest en kwam de vraag van onze dienst Openbaar Domein om camera’s te plaatsen. Op die manier hebben we de volledige zone die aansluit de camera’s van de NMBS in beeld en kunnen we de zone volledig kunnen indekken. Hopelijk doen er zich dan geen inbraakpogingen meer voor, of kunnen we daders identificeren aan de hand van de camerabeelden”, besloot burgemeester Emmily Talpe. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.