Nieuwe buitenschoolse kinderopvang geopend in Zwevezele

De nieuwe buitenschoolse opvang is officieel geopend.© foto Laurien De Grande
De nieuwe buitenschoolse opvang is officieel geopend.© foto Laurien De Grande
Redactie KW

De nieuwe buitenschoolse kinderopvang op de site van kleuterschool De Vlieger opende vol trots de deuren. Ook tijdens de schoolvakanties zal er opvang voorzien worden in deze nieuwe speelparel.

De verbouwingswerken aan kleuterschool De Vlieger langs de Pastorijstraat zijn afgerond. Naast het vernieuwen van de speelplaats, de eetruimte en de keuken stond ook de integratie van een buitenschoolse kinderopvang op het programma.

De Vlieger is dan ook meer dan uitsluitend een onderwijsgebouw. Het kent een sterke samenwerking tussen de gemeente, scholengemeenschap Driespan en Ferm Kinderopvang. “Het opvolgen en organiseren van buitenschoolse kinderopvang en het aanbod van verschillende buitenschoolse activiteiten op elkaar afstemmen is een verantwoordelijkheid van de gemeente”, vertelt schepen van Welzijn Tom Braet. “Door de buitenschoolse kinderopvang van Ferm te integreren in de bestaande kleuteropvang van de school verkleinen we de kloof tussen school en vrije tijd.”

Groene speelruimte

Schepen van Flankerend Onderwijsbeleid Hedwig Kerckhove vult aan: “De opvang wordt de uitvalsbasis van waaruit kinderen kunnen deelnemen aan verschillende buitenschoolse activiteiten. Sommige van die activiteiten worden nu al op school georganiseerd. Zo verbinden we leren maximaal met leven.”

Ook tijdens de schoolvakanties wordt de buitenschoolse kinderopvang in De Vlieger de plek om te verblijven voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Er is plaats voor 98 kinderen. “De lokalen zijn aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen”, weet Tom Braet. “Om van deze locatie een echte speelparel te maken trokken we met het gemeentebestuur 550.000 euro uit. Voor de buitenaanleg nam ons team jeugd het voortouw. In samenspraak met de kinderbegeleiders van Ferm en met de mankracht van ons team interne werken werd zo een groene en natuurlijke speelruimte gecreëerd.”

Modern onderwijs

Directeur Bert Vanbosseghem is trots op het resultaat. “De Vlieger weerspiegelt nu het moderne kleuteronderwijs. We zijn als school blij met de realisatie en tevreden over de goede en intense samenwerking tussen de verschillende partners.”

Een gelijkaardig project komt er nu in het centrum van Wingene met de nieuwe Centrumschool, academie, kinderdagverblijf Mezennestje en gloednieuwe buitenschoolse kinderopvang. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier