Nieuwe Brugse zorgvereniging brengt kerntaken van het OCMW samen

Deze morgen werd de akte van de nieuwe Brugse zorgvereniging ondertekend.

© SVV

De nieuwe zorgvereniging wordt bevoegd voor zeven woonzorgcentra, twee dagverzorgingscentra, 142 serviceflats, de verhuur van seniorenwoningen, de diensten- en ontmoetingscentra en een brede waaier aan thuiszorgdiensten. “Er zijn enkele redenen waarom we een nieuwe zorgvereniging in het leven roepen“, motiveert Dirk De fauw (CD&V), voorzitter van het OCMW van Brugge. “Eerst is er de inkanteling van het OCMW in het stadsbestuur. Het zou onbegonnen werk zijn om alle beslissingen die genomen moeten worden telkens voor te leggen aan de 47 leden van de gemeenteraad. Met de nieuwe zorgvereniging zullen we regelmatig samenkomen om kort op de bal te kunnen spelen.”

Geen interne concurrentie

“Een andere reden is de stijgende concurrentie met de private sector in de zorgverlening. Met die nieuwe zorgvereniging zullen we ook meer dan de helft van de bedden in de woonzorgcentra in handen hebben. Op die manier kunnen we mee bepalend zijn voor de prijs van de bedden in de private sector. Een derde reden is dat we aan ons personeel een statuut kunnen toekennen dat gelijkgesteld is aan dat van AZ Sint-Jan. Vandaag kan het huidig personeel van het OCMW genieten van meer verlofdagen. Op die manier creëren we geen interne concurrentie bij bijvoorbeeld de aanwerving van verpleeg- en zorgkundigen. Het is de beste manier om ons in de zorgsector te wapenen naar de toekomst toe.”

Naam nog onbekend

Voor de eindgebruiker verandert de komst van de zorgvereniging zo goed als niets, zegt De fauw. “In de toekomst willen we de inwoners van Brugge van de vertrouwde, kwalitatieve en betaalbare diensten en activiteiten van het huidige OCMW laten genieten. Dit is immers een voorrecht van elke inwoner van deze stad. We onderstrepen ook dat we, zoals altijd, met de burger begaan blijven. Met de zorgvereniging willen we, in een veranderende wereld, in een nog betere zorgverlening en levenskwaliteit investeren.” De nieuwe zorgvereniging krijgt een nieuwe naam met bijbehorende huisstijl en zelfs een nieuw logo. “Meer details hierover maken we na Nieuwjaar bekend”, besluit De fauw.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.