Nieuwe bewegwijzering voor Tijl en Nelepad

De bordjes werden door de technische dienst gemonteerd.© (Foto Coghe)
De bordjes werden door de technische dienst gemonteerd.© (Foto Coghe)
Redactie KW

Het Tijl en Nelepad heeft een nieuwe bewegwijzering gekregen en dat volledig in de huisstijl van de gemeente en met een knipoog naar Tijl en Nele zelf. De bordjes werden door de technische dienst van de gemeente gemonteerd.

“Onze bestaande wandel- en fietsroutes werden allemaal gecontroleerd op hun toegankelijkheid”, vertelt schepen van Sport Tina Ledaine.

Website

“Er werd eveneens nagekeken welke routes raadpleegbaar zijn op onze gemeentelijke website en of er bewegwijzering aanwezig was en in welke staat die zich bevond. Zo merkten we op dat ons Tijl en Nelewandelpad niet terug te vinden was op onze website en dat de bewegwijzering niet overal even correct was.”

Chiro en KSA

Het Tijl en Nelepad is een realisatie van twee Ichtegemse jeugdverenigingen, de Chiro en de KSA en werd al ontwikkeld in 1976. Het wandelpad bestaat uit drie wandelingen die starten aan het gemeentehuis op het Bruwierplein en zich opsplitsen onderweg. Zo heeft men de keuze tussen 5, 10 of zelfs 15 kilometer. De drie lussen werden nu van nieuwe bewegwijzeringsbordjes voorzien. “Voorheen was enkel de lus van 15 kilometer bewegwijzerd. Naast het Tijl en Nelewandelpad werden trouwens ook al onze andere wandel- en fietsroutes geüpdatet op onze website. Ze werden ook allemaal opgeladen op de site routeyou.com zodat de routes ook via gps te volgen zijn”, geeft schepen Ledaine nog mee.

Vrijwilligers

Alle informatie is terug te vinden op www.ichtegem.be/wandelen en www.ichtegem.be/fietsen. “De nieuwe bewegwijzering werd door de eigen technische dienst geplaatst. Het is nu de bedoeling om een vrijwilliger aan te stellen die de Tijl en Nelewandelpaden geregeld bewandelt en een oogje in het zeil houdt, net zoals momenteel bij de andere routes gebeurt”, besluit schepen Tina Ledaine. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier