Nieuw reglement voor huur feestzaal zet kwaad bloed

(foto Luc)
Redactie KW

Dinsdagnamiddag 12 april 2022 werd door de centrumleidster van het dienstencentrum Ter Deeve, Griet Verstrynge het nieuwe reglement voorgesteld voor het huren van de feestzaal en ontmoetingsruimtes in Ter Deeve. Dit viel niet overal in goede aarde.

Schepen Jean-Marie Gunst en loketbediende Ruth Lambrecht waren eveneens van de partij samen met de voorzitters Martine Vanovenacker (Ferm), Marc Lemiengre (Samana), Roger Kerckof (petanqueclub Ter Deeve), Roger Coussens (Gezinsbond) en Frans Tack (Tuinhier).

Het bleek snel duidelijk dat er enkele ingrijpende veranderingen werden ingevoerd. Zo kunnen de verenigingen die gebruik maken van de Ter Deeve-infrastructuur geen maaltijden meer bestellen ter gelegenheid van een kampioenenhulde, een paas- of kerstviering.

Ook het opwarmen van de pannenkoeken n.a.v. O.L.V. Lichtmis behoort definitief tot het verleden. Dit zette bij sommige aanwezigen kwaad bloed. Besparingen blijken hier aan de basis te liggen. Straks gaan er acht personeelsleden met pensioen en die worden niet vervangen.

Het verhuren van ruimtes in Ter Deeve beperkt zich tot de feestzaal (op de benedenverdieping) met een capaciteit van 160 personen aan tafel, en 200 personen zittend, de crearuimte (15 personen), de keukenruimte (10 personen), sociaal huis Deevehof (50 personen) en sociaal huis Zonnehof (60 personen). Alle moderne vergaderapparatuur is aanwezig.

Wat de lokalen in oc Vondel betreft, daar blijft de situatie nagenoeg onveranderd. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.