Nieuw materiaal voor fietslessen in Roeselare dankzij gulle schenking

© Stefaan Beel
Redactie KW

Gedurende een 10-tal jaar organiseert Stad Roeselare (de sportdienst), i.s.m Buurtsport en de vrijwilligers van fietsclub Schiervelde een reeks fietslessen voor volwassenen.

Dit jaar stonden er vijf reeksen van twaalf lessen op het programma, goed voor zo’n 40 volwassenen die leerden fietsen.

Dankzij een gulle schenking van serviceclub De Ronde Tafel, kon Buurtsport heel wat nieuwe fietsen en ander sportmateriaal aankopen. Dit materiaal zal ingezet worden bij de dagelijkse werking, waarbij er gesport wordt in het buitengewoon onderwijs, in de sportkooi, het Dambertshof, enz.

Tijdens een bedankingsmoment wordt dokter Maroy en enkele collega’s in de kijker gezet. Ook de vrijwilligers die de fietslessen helpen begeleiden verdienen een woord van dank. Kort na de Internationale dag van de vrijwilliger (5/12) is dit een gepast gebaar.

Enerzijds biedt Buurtsport een laagdrempelig sport – en spelaanbod aan in de stad Roeselare, gericht op kansengroepen en anderzijds biedt Buurtsport een tewerkstellingstraject aan.

‘Sport als middel’ is hierbij de slagzin, waarbij de stad Roeselare volop inzet op het kunnen aanbieden van sport voor iedereen. Jongvolwassenen leren bij Buurtsport de nodige arbeidscompetenties opbouwen doorheen hun traject.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier