“Niet alleen in keuken ga ik voor zege, ook in sulky op Waregem Koerse”: Peter Goossens neemt het tegen Jens Dendoncker op in een race voor het goede doel

De deelnemers aan de Horse Race 4Brain zijn klaar voor het spektakel. © Geert Demuynck/Publiphoto
Philippe Peers

Exact 14 dagen voor de hoogdag van Waregem Koerse komt het bestuur met enkele nieuwigheden. Zo zullen er 12 in plaats van de 10 gebruikelijke koersen zijn en worden voor het eerste twee ponykoersen georganiseerd. Jens Dendoncker en Peter Goossens nemen het tegen elkaar op voor de jaarlijkse Horse Race 4Brain. Ze willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor nog meer onderzoek naar hersenaandoeningen van het project van UZ Gent.

Jens Dendoncker en Peter Goossens trainden al even. Als ambassadeur van de Vlaamse Epilepsie Liga is comedian en presentator Jens Dendoncker wel echt betrokken partij: “Ik heb geen enkele affiniteit met paarden. Laat staan dat ik ermee wil gaan racen. Ik heb wel een beetje schrik maar voor zo’n nobel en noodzakelijk initiatief moet en zal ik mijn angst overwinnen. Goed voor mijn broek die dan alvast proper zal blijven.”

Klinkende zege

Sterrenchef Peter Goossens, destijds ooit verantwoordelijk voor de vipcatering op Waregem Koerse, was na de training ook al wat meer gerustgesteld: “Ik ga vol voor de overwinning maar wil vooral met veel enthousiasme mijn steentje bijdragen aan dit goede doel. Ik ging en ga nog altijd voor een klinkende zege in de keuken, dus zal ik met niet minder tevreden zijn op het Waregemse heilige gras.”

Intussen is ook de derde wave van de ticketverkoop aangevat. Tickets voor het middenplein kosten 16 euro en voor de weegplaats 29 euro. De tribuneplaatsen zijn voor 95 procent verkocht. De resterende 5 procent wordt verkocht tegen 60 euro. Ook op de dag zelf kunnen nog tickets worden gekocht aan de loketten aan de ingang.

Info: www.waregemkoerse.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier