Niemand kan nog naast logo van brouwerij De Poes kijken: “Emailbord is grootste van het land”

Het reusachtige emailbord achter Stijn David hangt sinds dinsdagmiddag aan de brouwerijgevel ter hoogte van de Wakkensesteenweg.© foto TVW
Het reusachtige emailbord achter Stijn David hangt sinds dinsdagmiddag aan de brouwerijgevel ter hoogte van de Wakkensesteenweg.© foto TVW
Redactie KW

Sinds dinsdag 16 maart springt de gevel van brouwerij De Poes ter hoogte van de Wakkensesteenweg in Tielt meer dan ooit in het oog. Brouwer Stijn David liet er een emailbord van 3,60 bij 3 meter ophangen. Het zou meteen het grootste van het land zijn in zijn soort.

In de 20ste eeuw werden er regelmatig dergelijke omvangrijke borden geplaatst aan een brouwerij. Getuige daarvan het nog bestaande emailbord van de vroegere brouwerij Demets in Lauwe. “Email raakte wat in onbruik door de oliecrisis, maar het is de laatste jaren weer aan een opmars bezig als een van de meest duurzame materialen. Het wordt ook gebruikt in de keukenbouw”, zegt brouwer David.

Weerbestendig

Een glaslaagje wordt op een staalplaat versmolten op temperaturen die variëren van 800 naar 1.050 graden. “Het email is perfect weersbestendig en blijft een blikvanger. Het bord, vervaardigd door een gespecialiseerde Oostenrijkse firma, zal me zeker overleven”, zegt de brouwer nog lachend.

Het logo van De Poes prijkt er in het zwart op, op een witte achtergrond. Dit nieuwe bord vervangt het huidige uit pallethout opgebouwde bord aan de gevel van de brouwerij. Noem het gerust een statement. “Het is niet omdat de horeca gesloten blijft en de inkomsten achterwege blijven dat we niet moeten investeren in de merknaam.” Stijn David vertelt dat de visuele stunt de brouwerij enkele duizenden euro kost.

Negen platen

“Velen kennen De Poes van naam, maar weten niet waar we gevestigd zijn. Onze Brugse collega’s trekken de aandacht met een grote lichtreclame op een belangrijke invalsweg, wij zullen niet meer weg te denken vallen op de Wakkensesteenweg.”

Het emailbord is samengesteld uit negen platen die binnen een frame bij elkaar worden gehouden. Met de hulp van een heftruck wordt de levensgrote Poes aan de gevel bevestigd. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.