Nicolas is een man van vele talenten

Nicolas is een vaste waarde van de Roulartaband. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Hier bij ons in Roularta Media Group (RMG) zijn we toch wel een beetje trots op onze Roulartaband, een muziekgroep met collega’s uit alle hoeken van het land. Een van de vaste waarden is een buitenbeentje: onze gitarist Nicolas Verhaeghe (53) uit Menen, die volledig vrijwillig meespeelt.

In tegenstelling tot de andere kernspelers van de Roulartaband staat Nicolas niet op de payroll van RMG. Maar hij is ook geen onbekende voor ons. Nicolas is de freelance lokale medewerker in de regio Menen voor De Krant van West-Vlaanderen. Toen de Roulartaband op zoek ging naar een gitarist en Nicolas zijn virtuoos getokkel liet horen op de eerste repetitie, wisten de Roulartianen meteen dat ze een topper in huis hadden gehaald. Jaren later blijft Nicolas nog steeds verbazen met zijn verbluffend muzikaal talent, volledig op vrijwillige basis. Dat verdient een bloemetje!

“Ik heb twintig jaar in ploeg in de textielfabriek gewerkt”

Nicolas mag je gerust een selfmade man noemen. “Op mijn zeventiende ben ik in de fabriek gaan werken, bij Tyber in Menen”, vertelt de vijftiger. “Ik wist niet wat ik wilde doen of studeren. Ik heb er zowat twintig jaar in ploeg gewerkt. Maar al die jaren bleef ik wel dromen om striptekenaar te worden én om muziek te spelen. Op een dag richtte ik daarom een eenmanszaak op: tekenen van illustraties en karikaturen.”

Intussen is zijn droom van striptekenen ook uitgekomen. De tweede editie van zijn grappige stripreeks Miko & Co is intussen verkrijgbaar, onder andere via het Kortrijkse Stripweb en op de stripbeurzen waar Nicolas ook telkens signeert, zoals in Oostende, Knokke-Heist of Geraardsbergen.

Als hij niet zit te tekenen, heeft hij wellicht een gitaar in zijn handen want hij speelt ook bij De Coureurs, The Modern Big Band en Lawen Gavalo. “Gypsyjazz is mijn favoriete muziek”, geeft Nicolas nog mee. Maar ook pop, rock, funk en alle stijlen daartussen kennen geen geheimen voor deze topper. (mlt)