Netwerkcafé verenigt startende ondernemers in Izegem

Gwendolyne Schmetz en Andreas Vanhauwaert laten starters ervaringen uitwisselen. © Frank Meurisse
Redactie KW

Gwendolyne Schmetz en Andreas Vanhauwaert van ‘GS Connect Creation’ organiseren hun eerste netwerkcafé voor starters. Het wordt een laagdrempelig en gratis gebeuren in IzyCoffee.

‘GS Connect Creation’ is een samenwerking tussen Andreas (25) en Gwendolyne (22). “Ik ben zelfstandig fotograaf en leg me toe op architecturale en interieurfotografie”, zegt Andreas. “Ik werk vooral voor bedrijven die beeldmateriaal nodig hebben voor een of ander project, voor een website…” Gwendolyne (22) is freelance copywriter, social media marketeer, vertaler en zorgt content creation. “Dat is veel wat ik doe, te veel omdat hier allemaal op te noemen”, zegt ze. “Ik maak voor een bedrijf bijvoorbeeld social media-accounts als Facebook of Instagram, onderhoud ze, leer werknemers ermee omgaan, schrijf teksten bij hun advertenties, verzorg hun online content, enz…”

Nood

Gwendolyne en Andreas zijn nog maar vrij recent als zelfstandige bezig en willen netwerken met collega’s-starters. “Luisteren naar waarmee zij bezig zijn, ideeën uitwisselen… Wij organiseren een eerste netwerkcafé omdat er volgens ons bij (jonge) starters nood is aan kleinschalige netwerkevents waar je als beginnend ondernemer aan kan deelnemen. De toegang is trouwens volledig gratis. Er bestaan wel al netwerkevents waar beginnende en gevestigde ondernemers samenkomen om ervaringen met elkaar te delen en dat zijn uiteraard goede initiatieven, vaak gesteund door een of andere ondernemersorganisatie. Maar in IzyCoffee willen we uitpakken met een laagdrempelig netwerkevent. Of je nu al gestart bent met een eigen zaak of je overweegt om binnenkort een eigen zaak op te starten, je bent die avond welkom. We zullen er onze jonge of minder jonge ervaringen met elkaar delen. Zaakvoerder Bart Buyse van IzyCoffee, die een koffietruck heeft en nog niet zo lang geleden drie gespecialiseerde koffiezaken opstartte in Izegem, Tielt en Torhout, spreekt die avond over hoe hij hier als ondernemer begon met IzyCoffee.”(IB)

Het Netwerkcafé start op donderdag 12 maart om 19 uur in de Nieuwstraat 27. Inschrijven kan via info@gs-contentcreation.com of 0477 25 55 10.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.