Netbaltoernooi VIBSO verhuist naar Waregem Expo

Het netbaltoernooi vindt dinsdag voor het eerst plaats in Waregem Expo. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op dinsdag 23 april organiseert de Sint-Paulusschool Campus VIBSO haar bekende Netbaltoernooi voor scholen uit het buitengewoon onderwijs. Voor de 26ste editie wordt er voor het eerst naar Waregem Expo verhuisd.

Waregem Expo

“Het VIBSO Netbaltoernooi is een mooie traditie waarbij verschillende scholen uit de regio het tegen elkaar opnemen”, duidt directeur Xavier De Jaegher. “Sinds 1997 prijkt ons initiatief op heel wat kalenders. Na onze zilveren 25ste editie van vorig jaar werd er beslist om het toernooi een extra impuls te geven. Met de steun van Lions Club Waregem, G-Sport Vlaanderen en Moev vindt ons evenement voor het eerst plaats in Waregem Expo.”

Vroeger werd er op woensdag genetbald, dit jaar wordt er voor het eerst op dinsdag om de felbegeerde trofeeën gestreden. “Zo kunnen de leerlingen een volledigedag ondergedompeld worden in de wereld van het netbal. We verwachten hier een dertigtal ploegen met in totaal 200 deelnemers.”

BUSO Emmaüs Machelen, BUSO Onze Jeugd Roeselare, Sint-Vincentius Anzegem, Sint-Paulusschool campus VTI Waregem en campus College Waregem, BLO De Klimop Zwevegem, BLO De Kim en De Sam uit Deerlijk en het organiserende VIBSO zijn al zeker van de partij.

Soort volleybal

Netbal mag je gerust het kleinere broertje van volleybal noemen. Beide sporten gebruiken hetzelfde net, dezelfde belijning en dezelfde bal. Het grote verschil is dat er bij volleybal getoetst wordt, bij netbal mag je de bal vangen voor je die naar een teamgenoot speelt of over het net gooit.

Een ploeg bestaat normaal uit zes spelers. Maar met een systeem van wisselspelers kunnen er tijdens een match meerdere ploeggenoten aan het spel deelnemen. Het organiserende VIBSO kijkt alvast uit naar de sportieve topdag in de Expohal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier