Nest opent deuren voor basisschool De Dorpsparel

Joke Goemaere (links met sjaal) ontving deze week al enkele klassen van De Dorpsparel in haar nieuwe dorpsboerderij in de Dosseweg.© foto TVW
Joke Goemaere (links met sjaal) ontving deze week al enkele klassen van De Dorpsparel in haar nieuwe dorpsboerderij in de Dosseweg.© foto TVW
Redactie KW

Sinds maandag 15 maart zijn schooluitstappen in klasbubbels weer toegelaten en dat lieten de kinderen van basisschool De Dorpsparel in Schuiferskapelle zich geen twee keer zeggen. Ze gingen meteen kennismaken met de nieuwe dorpsboerderij Nest in de Dosseweg.

Nest ligt op slechts een paar honderd meter van de school, maar dat maakte er de pret van de kinderen tussen de kippen, konijnen en varkentjes niet minder om. “Aangezien onze school zich in Club 77 bevindt, mochten we de voorbije maanden wel gaan turnen in de sporthal van Tielt”, zegt directeur Ine Vandecaveye. “Los daarvan is dit onze eerste uitstap buitenshuis.” Tot groot jolijt van de kinderen, die het in de ervaringsgerichte school gewoon zijn om veel tijd in de buitenlucht te spenderen.

In de toekomst zullen ze minstens een keer per maand naar Nest komen voor gerichte activiteiten, zelfs voor een alternatieve turnles op de speeltoestellen in de tuin.

Takeaway in paasvakantie?

Joke Goemaere van de dorpsboerderij Nest zag de kinderen met gemengde gevoelens komen. “Uiteraard ben ik blij dat er eindelijk eens wat leven in de brouwerij is, maar het zou helemaal leuk zijn als ik in de paasvakantie takeaway mag organiseren vanuit onze cafetaria. Mensen kunnen dan een drankje, pannenkoek of een ijsje afhalen in onze cafetaria en dat op ons domein nuttigen”, aldus Joke.

Als de gouverneur hier zijn toestemming voor geeft, kan dat bij Nest al vóór zaterdag 1 mei, omdat de dorpsboerderij onder de regelgeving van de dierenparken valt. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.