Nelly Balcaen is een eeuw jong: “ik doe gewoon voort”

© (Foto MPM)
Redactie KW

In WZC Sint-Camillus bouwden ze vrijdag een feestje. En daar was een goede reden voor want bewoonster Nelly Balcaen werd op 7 oktober 100 jaar jong.

De familie en het gemeentebestuur kwamen samen in het WZC voor deze heuglijke en bijzondere gebeurtenis. Nelly werd op 7 oktober 1919 geboren in Aalbeke en groeide als enig kind op. Ze maakte de Tweede Wereldoorlog mee en ze kan zich nog veel van die periode herinneren.

Ze huwde met Julien Verhamme en verhuisde met haar man naar Lauwe. Samen kregen ze drie kinderen: Didier, Hilde en Nadine. De familie telt ook drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Sinds vijf jaar gaat ze als weduwe door het leven.

Nelly is een kranige en vooral goedgeluimde dame die het geheim van haar eeuw op deze aardbol niet kan verklaren. “Ik doe gewoon altijd voort”, antwoordt ze met een brede glimlach. “Vroeger naaide ik graag en ik hield ook van uitstapjes. Zelfs vorige week was ik nog met een zorgkundige mee op boodschappen in Auchan in Frankrijk. Af en toe lust ik nog een glaasje porto maar vandaag mag het een paar glazen champagne zijn. Ik ben nog steeds gelukkig, ook in het WZC. Ik hou van het sociaal contact en ook als er dieren in de buurt zijn, fleur ik helemaal op.”

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier