Negen maanden werk, 33.600 stukjes en 490 meter tape: puzzel van Ronny uit Veurne is eindelijk af

Ronny Madou uit Veurne maakte een puzzel met honderden afbeeldingen van dieren van 5,70 meter lang op de vloer van zijn woonkamer. © JT
Redactie KW

De woonkamer van Ronny Madou op de Sint-Denisplaats in Veurne wordt nog tot donderdag 2 mei ingenomen door een gigantische puzzel van maar liefst 5,70 meter lang en 1,57 meter breed.

De puzzel, die bestaat uit 33.600 stukjes en waaraan Ronny begon in augustus 2023, is nu eindelijk af. De puzzel, ‘Wildlife van Educa’ met een afbeelding uit het dierenrijk, bestelde Ronny in Nederland. De puzzel kwam aan in 10 zakken van elk 3.360 stukjes.

Kleine stukjes

“Deze stukjes zijn kleiner dan bij een gewone puzzel”, zegt Ronny. “Ik moest eerst alle stukken aan de achterkant aan elkaar kleven en daarvoor gebruikte ik 490 meter tape.” Zo maakte hij 10 stroken van 57 cm. Ronny werkte dagelijks aan de puzzel en moest door de grote afmetingen zijn woonkamer ombouwen, want de puzzel ligt op de vloer.

Ronny heeft nog andere puzzels gemaakt, vooral met afbeeldingen van dieren erop. “Er bestaan nog grotere puzzels”, wil Ronny nog kwijt. “Er is er zelfs één van 42.000 stuks, waar gebouwen van over de gehele wereld opstaan, maar dat is niet zo mijn ding, ik hou het liever bij afbeeldingen uit het dierenrijk.”

Wie de puzzel eens wil zien zal zich moeten haasten want die blijft maar liggen tot en met donderdag 2 mei. De liefhebbers maken eerst best een afspraak met Ronny (GSM: 0473 31 01 13).

(JT)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier