Neen, er komt geen cruisehaven in het Sint-Gilliskwartier

De haven van Zeebrugge breidt niet uit tot in het Sint-Gilliskwartier in Brugge, in tegenstelling tot wat een banner in de wijk aankondigt. Het reclamespandoek staat er in het kader van kunstenfestival Konvooi.

© SR

Sinds enkele dagen staat in het Sint-Gilliskwartier in Brugge – de omgeving van het Baron Ruzettepark en de Augustijnenrei – een opmerkelijke banner. Die kondigt een forse havenuitbreiding aan. Zo zouden er tegen 2023 dokken voor cruiseschepen, een jachthaven en een basculebrug aangelegd worden.

Kunstproject

Toch is er geen reden tot paniek, want het gaat om een onderdeel van een kunstproject van Elias Cafmeyer. Later volgen nog posters met protestslogans in de buurt. Bedoeling van het werk is om verwarring te zaaien met ‘fake news’. De stad is dus niet meteen van plan de verwarrende aankondiging te verwijderen.

Konvooi

Het kunstwerk staat in het teken van Konvooi, het nieuwe kunstenfestival van Het Entrepot. Dat vindt plaats van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september. Meer info op hetentrepot.be/konvooi. (SR/TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.