Nabestaanden reageren op overlijden Andy Suy uit Westkerke: “Andy was een leutemaker”

Andy Suy samen met zijn vrouw Anouchka Defever. © GF
Redactie KW

Familie en vrienden van Andy Suy (45) uit Westkerke zijn ontroostbaar. De vrachtwagenbestuurder kwam vorige week vrijdag om het leven bij een arbeidsongeval in Nieuwpoort. “Hij was een levensgenieter, een leutemaker. Wat zullen we hem missen.”

Het spijtig ongeval gebeurde op het terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij, een producent en leverancier van granulaten als zee- en rivierzand. Andy Suy had er net een vrachtwagen met zand gelost. Toen hij die opdracht aan het afronden was, werd hij achter de vrachtwagen ter hoogte van de laad- en losklep aangereden door een collega, die een kniklader bestuurde. Voor Andy kon geen hulp meer baten, hij overleefde de klap niet.

De Westkerkenaar werkte sinds februari bij de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij. Voordien was hij chauffeur bij Transport Spriet in Zeebrugge. Het slechte nieuws bereikte ook zijn ex-werkgever. “Ook wij zijn enorm geschrokken”, klinkt het daar.

Leutemaker

Andy Suy was een graag gezien persoon. Op het werk, in de vriendenkring en bij zijn familie. “Hij was een levensgenieter, die door iedereen geliefd was”, zegt Anouchka Defever (50), de vrouw van Andy. Ze wordt opgevangen door haar schoonzus Natascha Suy (44) en Gunther Pollet (43) uit De Haan. “Andy was niet alleen mijn broer, maar ook mijn beste vriend. We hadden een heel hechte band”, zucht Natascha. “Andy en Anouschka bleven bijna elk weekend logeren bij ons. We kaartten samen, we gingen samen op stap, en we ontbeten telkens gezellig”. Anouchka bevestigt. “Het was altijd leuk samen. De steun van mijn schoonzus betekent heel veel. We zullen wel nog leuke momenten hebben samen, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Andy was de leutemaker, die overal voor ambiance zorgde.”

Op sociale media staan veel steunbetuigingen voor het overlijden van Andy. “Het toont aan hoe graag iedereen hem had. Nog meer dan dat we eigenlijk wisten. Andy was altijd goedlachs en maakte overal plezier. Wat zullen we hem missen. Twee jaar geleden, ook in februari, is onze papa gestorven. Hij had het toen heel zwaar, maar we zijn er samen doorgekomen. Dat verdriet komt nu weer boven”, aldus nog Natascha.

Andy Suy laat naast zijn vrouw, ook twee zonen Dario (19) en Fabio (11) achter. De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 16 februari om 9.30uur in de Blauwe Toren in Brugge.

(DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten