Na verijdeld gezinsdrama in Roeselare probeert broer van moeder nu zelfmoord te plegen

Redactie KW

Een man van 26 uit Roeselare probeerde gisteren een einde te maken aan zijn leven door zichzelf te laten stikken in de uitlaatgassen van zijn bestelwagen.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Woensdagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een ‘bevrijding uit een voertuig’ langs de Kolenkaai in Roeselare. Er bleek een bestelwagen met draaiende motor geparkeerd te staan. De uitlaat van het voertuig was via een flexibele afvoerbuis verbonden met het net niet helemaal dicht gedraaide raam aan de kant van de passagier. De man was intussen bedwelmd door de dampen maar kon nog tijdig door de brandweer bevrijd worden. Doordat de deuren op slot waren, moesten ze daarvoor wel een raampje verbrijzelen.

Later bleek dat de man in kwestie de broer is van de vrouw, die twee weken geleden ontsnapte aan een gezinsdrama. Zij en haar echtgenoot probeerden zichzelf toen van het leven te beroven door brand te stichten in hun eigen woning. Even voordien hadden ze hun dochter van 11 een dosis pillen toegediend om haar te verdoven, maar het meisje werd toch tijdig gewekt door het vuur en behoedde het gezin van de dood.

Naar verluidt was de broer van de vrouw erg aangeslagen door die feiten. Of dat ook het motief voor zijn wanhoopsdaad was, is onduidelijk.

(FJA)

Zit je zelf met vragen over zelfdoding, dan kan je terecht bij de mensen van de zelfmoordlijn op 02 649 95 55 of via chat op zelfmoordlijn.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.