Musical ‘Sweeney Todd’ timmert samen aan de weg richting Fakkeltheater en tour door Vlaanderen

De cast van 'Sweeney Todd'. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“De laatste rechte lijn naar de première”, daar stuurt regisseur Roel Lauwens op af, samen met zijn topcast.

Bij de AED-studio’s in Lint kreeg de verzamelde pers alvast een muzikaal voorsmaakje van “Sweeney Todd – De Bloedbarbier van Fleet Street”. Meteen ook het moment om nader kennis te maken met cast en ensemble. Producent Glenn Desmedt mocht alvast met trots aankondigen dat de verkoop van tickets voor de voorstellingen in het Fakkeltheater loopt als een trein. Er mag alweer een extra voorstelling aangekondigd worden, namelijk op zaterdag 18 mei om 15 uur. “Meteen een bevestiging dat er zeker volgend seizoen mogelijkheden zijn om op tour te gaan door Vlaanderen. Het publiek heeft zin in deze repertoire musical van Sondheim.”

Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers. Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Een musical om voor te moorden dus…”.

Naast Hans Peter Janssens en An Lauwereins zitten ook nog volgende personen in de hoofdcast : Steven Roox, Charlotte Campion, Wim Van den Driessche, Deborah De Ridder, Bart Aerts, Steve De Schepper en Glenn Desmedt. De cast van het ensemble bestaat uit : Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels en Jervin Weckx.

Het verhaal : Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter, die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af. Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteien van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…

(PADI)

“SWEENEY TODD” speelt van vrijdag 10 tot en met zondag 19 mei in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Tickets : www.fakkeltheater.be – 070 24 60 36.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.