Multisportterrein voor Rederijkerswijk en Bommelbilk

© (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Op zondag 19 september werd het nieuwe multisportterrein tussen de Rederijkerswijk en de Bommelbilk (in het verlengde van de wijk Proones) officieel ingehuldigd. Heel wat buurtbewoners kwamen een kijkje nemen, de jeugd van basketbalclub Poperinge zorgde voor een demonstratie 3×3.

De Rederijkerswijk en de Bommelbilk, gescheiden door de Bommelaarsbeek, zijn twee nieuwe Poperingse wijken in de onmiddellijke omgeving van de Zwijnlandstraat. Het zijn twee wijken waar de jeugd beweegt en ook wil bewegen.

Bij de aanleg van die twee wijken is er dan ook veel aandacht besteed aan recreatieve voorzieningen.

De speeltuigen van beide verkavelingen werden geïnstalleerd in de verkaveling Bommelbilk. Het multisportterrein werd aangelegd op de grond van de verkaveling Rederijkerswijk, waar de straten genoemd werden naar een vijftal Poperingse middeleeuwse toneel- of rederijkersverenigingen.

De bewoners van de Rederijkerswijk hebben al een eigen wijkcomité, en zij pakten meteen uit met een eerste activiteit: vanaf 11 uur was er een receptie met Picon in de tent, een worstenkraam, een springkasteel voor de kinderen en zo meer.

Ron Engelen is voorzitter van het comité, Kurt Vanderpaelt penningmeester, Thomas Techel, Giovanni Gelein, Jurgen Vuylsteker, Céline Tropchaud en Kristof Vandenberghe zijn leden.

Geschikt voor voetbal en basketbal

Het was toenmalig schepen Marjan Chapelle (Samen) die de aanzet gaf tot het creëren van het terrein, huidig schepen Ben Desmyter (CD&V) finaliseerde het. Het multisportterrein kreeg een metalen sportkooi van 11×23 meter, geschikt voor minivoetbal en basketbal. In de korte zijden is halverwege een voetbaldoel voorzien van 3×2 meter. Boven elk doel hangt een basketbord met ring en net. Formaat en hoogte van de ring en bord zijn conform de normen van basketbal Vlaanderen. De metalen sportkooi rond het sportterrein en het speciale beton reduceren geluidsoverlast zoveel mogelijk.

Drainbeton met groene coating

“Bij de aanleg van het multisportterrein was een grondige voorstudie van het terrein nodig. Een goede drainage en drainbeton bleken de enige goede oplossing voor het watergevoelige terrein. Het waterdoorlatende drainbeton werd achteraf voorzien van een groene coating met witte belijning voor voetbal en gele belijning voor basketbal”, zegt schepen van Sport Klaas Verbeke (CD&V).

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) mocht het lintje knippen. De totale kostprijs van het terrein bedraagt 84.162 euro. De realisatie ervan kwam tot stand in samenwerking met de projectontwikkelaar van woonbuurten Matexi.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.