Motorliefhebbers zetten zich schrap voor tweede editie ‘Motominds’ in Xpo: “We zetten volop in op de beleving”

Motominds is een beurs voor de motorliefhebber, maar eveneens voor zij die een liefde hebben voor motoren en mechaniek. © Kimberly Nuyttens
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Komend weekend worden de hallen van de Kortrijkse Xpo gevuld met glimmende tweewielers. Motominds opent er voor de tweede keer de deuren en belooft een waar Walhalla voor de motorliefhebber te worden. “We zetten volop in op de beleving.”

Vorig jaar werd Motominds, de toen nieuwe beurs voor motorrijders, voor het eerst georganiseerd. “En dat was eigenlijk meteen een succes. Het was dus de logische stap om hierop verder te bouwen.”

Pieter Canniere, woordvoerder van het salon, blikt vooruit op een stevig gevuld weekend. “We gaan verder op het elan dat er al was, maar breiden dit jaar uit. We werken in niet één maar twee hallen en daarnaast gaan we nog meer inzetten op het gevoel van beleving. Motominds is een beurs voor de motorliefhebber, maar eveneens voor zij die een liefde hebben voor motoren, mechaniek, de sfeer of zelfs voor mensen die er een gezinsuitstap van willen maken. De aankoop van een nieuwe motorfiets is een belangrijke stap, die goed overwogen moet worden. Tijdens Motominds kunnen mensen dan niet minder dan 15 verschillende merken op de openbare weg gaan proberen. Na het succes van vorig jaar, tekenden ook extra merken in om er aanwezig te zijn. Yahama is zonder twijfel de meest herkenbare naam die in 2024 ook aanwezig zal zijn. Maar ook voor elektrische merken zoals Zero Motorcycles of Energica is er dit jaar plaats. Elektrisch rijden is binnen de wereld van de motorfietsen niet zo hard ingeburgerd als bij de auto’s, al mogen we niet blind zijn voor de bewustwording er rond.”

‘Wall of Death’

Naast de standaard beursstanden, zet Motominds dit jaar ook massaal in op de globale ervaring. “Een parcours voor kinderen, een offroadpiste of een stuntteam? Het zal dit weekend allemaal aanwezig zijn. Zo gaan stuntrijders halsbrekende toeren uithalen in een Wall Of Death. Het is een gigantische constructie, waarbij de rijders voor een ware adrenalinestoot zullen zorgen. We zijn de enige expo waar die groep in België een show zal verzorgen.”

Motominds vindt plaats op zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 18.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier