Moorslede schenkt elk gezin twee mondmaskers

Benedikt Vallaey, Geert Vanthuyne, Sherley Beernaert, Ward Vergote, Nessim Ben Driss en Jurgen Deceuninck. © JS
Philippe Verhaest

Het gemeentebestuur van Moorslede wil elk gezin twee mondmaskers geven. De 12.000 exemplaren worden bij de borstkankerorganisatie Think Pink gekocht.

Wanneer de huidige lockdown versoepeld wordt, wil het gemeentebestuur van Moorslede dat alle burgers, handelaars, zorgverstrekkers en thuisverplegers, scholieren… voorbereid zijn. “Daarom denken we nu al na over een eigen mondmaskerplan”, zegt burgemeester Ward Vergote (Open VLD).

Dat de mondmaskers bij Think Pink gekocht worden, is geen toeval. “De organisatie is sterk geworteld in Moorslede. Ook dit jaar stond de Ontbijtrun op de planning, maar Covid-19 strooide roet in het eten. Het initiatief wordt verplaatst naar 2021, maar de drive blijft. Think Pink start in samenwerking met een Belgisch bedrijf de productie van gepersonaliseerde mondmaskers. Wij kopen er nu 12.000, voor ieder Moorsleeds huisgezin twee.”

Duidelijk signaal geven

Het gaat om wasbare en 100 procent katoenen mondmaskers in drie lagen. “Die zijn gemaakt volgens de strengste normen en worden al in Duitsland en Oostenrijk gebruikt. Door als lokaal bestuur deze mondmaskers te voorzien, willen we een duidelijk signaal aan onze inwoners geven. We willen de verspreiding van het coronavirus tegengaan, we ondersteunen een vlotte afbouwstrategie van de maatregelen, we staan klaar om de inwoners doorheen deze moeilijke periode te helpen en we willen mensen ontlasten in de zoektocht naar mondmaskers. Ze zijn niet altijd voorhanden en de kwaliteit is soms twijfelachtig. Met deze mondmaskers is de kwaliteit gegarandeerd.”

“We steunen met deze actie ook een vzw met diepgewortelde roots in Moorslede voor een bevolkingsgroep die onze steun in deze periode zeker kan gebruiken. Kankerpatiënten zijn immers kwetsbaar in deze crisis.”

De mondmaskers zullen door de eigen medewerkers verdeeld worden. Wanneer ze precies verspreid worden, is nog niet duidelijk. Er wordt gemikt op een periode van twee weken.

(PVH/BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.