Mooiste Boom van Menen 2020 staat in de Kerkomtrek

Schepen Patrick Roose en burgemeester Eddy Lust bij de Mooiste Boom van Menen 2020. © WO
Redactie KW

Via een wedstrijd op Facebook ging het Meense stadsbestuur op zoek naar de Mooiste Boom van Menen. De beuk achter de kerk in de Kerkomtrek haalde het voor de bomen aan het Leopoldplein en op de Groentemarkt.

“De mooiste boom van onze stad, het was een laagdrempelige Facebookwedstrijd die we vanuit de stad organiseerden” weet schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose (SP.A). “Hierbij wilden we een andere kijk en bewustwording van de bomen op ons grondgebied creëren. We ontvingen de voorbije weken veel inzendingen met foto’s om deel te nemen aan de wedstrijd. Tussen de inzendingen zaten heel wat pareltjes. Sinds begin november kon iedereen stemmen via Facebook. We noteerden 900 stemmen.

De beuk achter de kerk in de Kerkomtrek in Menen kreeg 115 voorkeurstemmen en is de Mooiste Boom van Menen 202. De beuk haalde het voor de bomen aan het Leopoldplein (84 stemmen), op de Groentemarkt (67 stemmen), in de Oude Leielaan (64 stemmen) en op de begraafplaats in Lauwe (51 stemmen). “De winnende boom zal binnenkort met de nodige luister gevierd worden”, weet de schepen nog.

“Naar aanleiding van deze verkiezing, geeft de stad 100 gratis boswilgen weg. Er is een invulformulier op www.menen.be/boswilg. Afhalen gebeurt op 28 november”, besluit schepen Roose.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier