Mondmaskerplicht op de zeedijk in West-Vlaanderen tijdens herfstvakantie

West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé. © belga
Redactie KW

West-Vlaanderen voert tijdens de herfstvakantie een mondmaskerplicht in op de zeedijk. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé donderdag na overleg met alle West-Vlaamse burgemeesters. De regel geldt enkel voor de zones van de zeedijk binnen de bebouwde kom. Daarnaast worden alle deur-aan-deuractiviteiten rond Halloween of andere festiviteiten verboden.

West-Vlaanderen neemt bovenop de Vlaamse maatregelen nog extra maatregelen. Zo komt er op de zeedijk een mondmaskerplicht tijdens de herfstvakantie. “De situatie vraagt extra maatregelen. Daarom beslisten we een mondmaskerplicht in te voeren voor de zeedijk”, aldus Decaluwé. De mondmaskerplicht geldt enkel voor zones van de zeedijk binnen de bebouwde kom. “Het stuk zeedijk aan Raversijde is bijvoorbeeld geen bebouwde kom. Daar is een mondmasker dragen niet verplicht.”

Daarnaast worden alle deur-aan-deuractiviteiten rond Halloween of andere festiviteiten verboden. Die regel komt er op vraag van de burgemeesters. Zij willen vermijden dat kinderen die bijvoorbeeld huis-aan-huis gaan voor Halloween te veel contacten gaan hebben. “Ook sinterklaas aan pakweg een winkel die kinderen op de schoot krijgt, kan niet. We moeten contact zo veel mogelijk vermijden want de situatie is ernstig.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.