Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd: “Christian is de Mol”

De mollenjacht gaat vanavond verder in Athene.
Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Vanavond gaan we weer op mollenjacht. De kandidaten verlaten het bergachtige platteland en komen aan in Athene. Een andere omgeving maar dezelfde jacht… Ik hou vooral Christian in de gaten.

Vorige week ook zo genoten van De Mol? In het mooie Griekenland werd er gevaren op een woeste rivier en geboetseerd met fetakaas. Een minotaurus, een schepsel met de kop en de staart van een stier en het lichaam van een man, sloot de aflevering af: ‘Let the beast go’! Ik kreeg de indruk dat sommige kandidaten opeens echt vreesden voor hun leven. Er resten na het vertrek van Els, de sympathieke lerares uit Tielt, nog 4 vrouwen en slechts 3 mannen in het spel. Hier lees je een overzicht met de 7 overblijvers.

Alina (20) – studente

Genieten jullie ook zo van Alina? Zo gefrustreerd dat ze was na het raften! Ze was bereid te peddelen voor haar leven, maar toch greep ze net naast de overwinning. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van haar jeugdig enthousiasme, het spat gewoon van het scherm af. Heerlijk om zien!

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Jolien (25) – bankbediende

Wat ik schrijf over Alina, geldt natuurlijk ook voor de West-Vlaamse Jolien. Jong, enthousiast en intussen heeft ze haar plaats in de groep gevonden. Weg is het meisje met haar schuchter bod van 400 euro voor de vrijstelling. Toen Gilles De Coster drie weken geleden uitleg gaf over de doos van Pandora en de groep waarschuwde voor mogelijke consequenties, zagen we al een staaltje van haar vastberadenheid.

Gestraft worden omdat een medekandidaat haar/zijn nieuwsgierigheid niet de baas kan? In het holst van de nacht hield ze dan maar de wacht, samen met Laure, om die bewuste doos te beschermen van indringers. Opdracht geslaagd en de Mol buitenspel gezet!

Jolien is een gedreven kandidate en onherroepelijk zorgt dit soms voor verdeeldheid binnen de groep, met als resultaat dat de meeste kijkers haar nu (volgens mij onterecht) als hoofdverdachte zien.

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Dorien (27) – sauna-uitbaatster

Dorien startte als hoofdverdachte na de eerste aflevering, maar intussen is dat gevoel bij de meeste kijkers verdwenen. Ze is niet de snelste kandidate, maar toch gaat ze geen enkele uitdaging uit de weg. Haar zalig Kempisch accent krijg je er gratis bij!

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Laure (46) – management assistant

Laure was lange tijd een vat vol mysterie, maar gaandeweg heeft ze zich ontpopt tot een leuke kandidate, die eigenlijk altijd haar beste beentje voorzet. Ik vrees dat ze nog voor de finale het rode scherm zal zien.

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Bart (43) – advocaat

Het zou een quizvraag kunnen zijn: weet jij nog het hoogste bedrag dat ooit geboden werd voor een vrijstelling? Met zijn bod van 10.200 euro verzekerde Bart zich van een plaatsje in de geschiedenisboeken! Ondertussen groeide hij uit tot de ster van het seizoen. Bart smijt zich volledig en geniet met volle teugen van het spel. Bart wil meestrijden tot het einde. Benieuwd of het hem ook lukt.

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Salim (28) – shopmanager bioscoop

Salim lijkt op het eerste gezicht een sportieve jongeman, maar schijn bedriegt. De vorige aflevering bewees dat de sympathieke Mechelaar best snel een afspraak bij zijn huisarts inplant. Tijdens de bosopdracht schoot zijn hartslag onmiddellijk boven de 120 slagen per minuut, toch wel heel hoog voor zo’n jonge kerel. Of heeft Salim iedereen om de tuin proberen te leiden door eventjes ter plaatse te trappelen? Het zou zomaar kunnen… Volgens mij was Els er 100 procent van overtuigd dat Salim de Mol was. Het resultaat zag je vorige zondag. Salim is niet de Mol!

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Christian (26) – consultant

Last but not least, een opvallend onopvallende kandidaat. In alle polls staat hij op de laatste plaats, maar voor jullie Mollenvanger staat hij al weken onbedreigd op 1.

De consultant uit Brussel ging zondag tijdens de Minotaurus-proef opeens de confrontatie aan met de fanatiekste medekandidaat van de groep. Je kan veel over Bart denken, maar zijn inzicht in de spelletjes mag er zijn. Christian zag het al voor hem dat Bart duizenden euro’s bij elkaar ging sprokkelen, dus stak hij stokken in de wielen. Bart verloor zijn kalmte en de opdracht faalde grotendeels.

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Christian gaat ogenschijnlijk altijd voor de groep, maar hier merken we opnieuw een barstje. Het doet me terugdenken aan de allereerste opdracht van dit seizoen. We weten allemaal dat Christian dwerggroei heeft en dat hij de allereerste kandidaat met een fysieke beperking is. In het programma valt daar amper iets van te merken, want hij gaat altijd voorop in de strijd en hij is tevens de smaakmaker van de groep.

Ollemolle Mol! In alle polls staat Christian op de laatste plaats, maar voor jullie Mollenvanger staat hij al weken onbedreigd op 1

Het is zijn houding tijdens de allereerste opdracht die op mijn maag blijft liggen. Dat gedrag dreef me definitief in de Christian-tunnel.

Daar heeft de Mol gegokt (ik zal als laatste gaan bij de afdaling/beklimming en niet iedereen zal dit durven) en verloren (zelfs Dorien, die als voorlaatste ging, overwon haar angsten). Uiteindelijk kon Christian niet anders dan de opdracht te doen slagen en het maakte van hem de gevierde held, maar dit was niet de Christian die we in de volgende opdrachten zagen!

Mollenvanger Marc Denys blijft overtuigd:

Zondagavond moet je dus zeker eens letten op Christian! De groep won inmiddels 6.800 euro, terwijl er al 32.700 verloren werd.

Vanavond komen ze aan in Athene, hier al een voorsmaakje.

Veel kijkplezier en tot volgende week!

‘Ollemolle Mol’! Volg het bij ons op www.kw.be/ollemollemol.

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.