Mist speelt Zara Rutherford parten: Belgisch-Britse tiener kan geen tussenstop in Frankfurt maken en verblijft momenteel in Tsjechië

© BELGA
Philippe Verhaest

Zara Rutherford, de 19-jarige Belgisch-Britse tiener die als jongste vrouw ooit solo de wereld wil rondvliegen, heeft zondag door mistvorming geen tussenstop kunnen maken in het Duitse Frankfurt. Ze verblijft momenteel in Tsjechië.

Zara Rutherford heeft de dubbele Belgisch-Britse nationaliteit en vertrok in augustus votrig vanop de luchthaven in Wevelgem voor een vlucht rond de wereld. Ze heeft al vijf continenten en zo’n 50 landen aangedaan. Normaal moet ze morgen maandag landen in Wevelgem, waar het hele avontuur ook begon.

Het plan was dat ze zondag een tussenstop zou doen in de kleine luchthaven van Frankfurt-Egelsbach, maar dat is door de mistvorming ter plaatse niet gelukt. De woordvoerster van de luchthaven Frankfurt-Egelsbach vertelde aan het Duitse persagentschap DPA dat haar aankomst voorbereid was. “We hadden alles in het werk gesteld om haar welkom te heten”, aldus de woordvoerster.

Op de website van Rutherford is momenteel te zien dat ze momenteel in Tsjechië is en morgen naar België terugvliegt.

Het ultralichte sportvliegtuig waarmee Rutherford de recordpoging onderneemt, is van het type Shark Ultralight, dat wordt gezien als het snelste microlichte vliegtuig ter wereld. Het heeft een kruissnelheid van 300 kilometer per uur. Normaal is het een tweezitter, maar voor deze onderneming werd een stoel verwijderd en een extra benzinetank toegevoegd. Met de recordpoging wil de tiener ervoor zorgen dat meer meisjes zich gaan interesseren voor de luchtvaart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.