Minister Crevits vol lof over kinderdagverblijf ‘t Stationnetje dat tien jaar bestaat: “Jullie verdienen een standbeeld”

Hilde Crevits met het team van ‘t Stationnetje. © Coghe
Redactie KW

Tien jaar geleden opende kinderdagverblijf ‘t Stationnetje in Eernegem de deuren met de opvang van drie kindjes. Nu zorgt het team voor 36 baby’s en peuters. Ze kregen onlangs het bezoek van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V), die een uurtje als kinderbegeleidster meedraaide.

“Na alle negatieve kritiek in de pers over de kinderopvang tijdens de voorbije maanden, verdient jullie team een stevige positieve por in de rug. Jullie zijn een schoolvoorbeeld voor tal van andere kinderdagverblijven. Het werk dat jullie doen, is hartverwarmend om te zien en is broodnodig”, zei de minister.

Al op jonge leeftijd droomde Tineke ervan om een eigen kinderdagverblijf te runnen en toen de Vrije Basisschool Eernegem-Bekegem het initiatief nam om een nieuwbouw uit de grond te stampen, greep ze haar kans, solliciteerde ze en maakte haar meisjesdroom waar. “Samen met Joke Mertens heb ik ‘t Stationnetje uit de grond gestampt en dat heb ik me nog geen seconde beklaagd. Ons werk is na tien jaar nog steeds even leuk als bij de start, en ieder kindje is en blijft een uniek wezentje”, aldus Tineke.

Rotte appels

“De kinderopvang kwam de voorbije maanden zwaar onder vuur te staan in de media en dat deed me heel veel pijn. Op bepaalde momenten kon ik zelfs niet meer kijken naar het nieuws. De rotte appels moeten er echt uit.”

“Uitbreiding is niet meteen aan de orde, we hebben nu al een wachtlijst. Ouders moeten nu al 8 maanden wachten voor er een plaatsje vrijkomt. Voor ons primeert nog steeds kwaliteit”, benadrukt Tineke fier. In haar toespraak verwees minister Crevits naar haar aanwezigheid bij de opening in februari 2013. “Dit was toen een van de eerste kinderopvangen die samenwerkte met een school. Nu zien we dat die doorgaande lijn van de kinderopvang naar de kleuterklas en de lagere school gepromoot wordt in Vlaanderen. En dat is goed en belangrijk nieuws, zeker in tijden dat de kinderopvang zwaar onder druk staat. Ik ben dan ook blij dat ik goede initiatieven als deze kan bezoeken.”

Thuisgevoel

“Ik besef dat er wachtlijsten zijn maar prioritair is nu de kwaliteit overal op punt te krijgen en de nodige financiering te voorzien. Het is ongelooflijk hoe het team van ’t Stationnetje zijn best doet om alle kleine en individuele gewoontes van kinderen in hun gezin thuis over te nemen om hen zo dat thuisgevoel te blijven geven. Jullie verdienen echt een standbeeld”, zo besloot Crevits.

Ook burgemeester Lieven Cobbaert had felicitaties en lof: “Ouders geven met het volste vertrouwen hun kinderen af omdat ze weten dat ze hier ook een opvoeding en uitdagingen krijgen. Mijn twee dochters hebben hier elk 2,5 jaar doorgebracht en het is leuk om elke dag jullie verslagje te lezen. Jullie verdienen een dikke pluim.” (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier