Mieke Verduyn opnieuw gemeenteraadslid in Torhout

Mieke Verduyn (CD&V) maakt haar rentree in de gemeenteraad. Ze legde maandagavond de eed af. Ze volgt partijgenote Elke Casier op. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Bij het begin van de bijeenkomst van de Torhoutse gemeenteraad heeft Mieke Verduyn (CD&V) maandagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid. Ze volgt partijgenote Elke Casier op, die als juriste in dienst treedt van het stadsbestuur, wat niet verenigbaar is met een politiek mandaat.

Elke (43) werd in oktober 2018 als nieuwe kandidate op de CD&V-lijst met 781 stemmen rechtstreeks tot gemeenteraadslid verkozen. Mieke (67) daarentegen, die van 2013 tot en met 2018 nochtans zitting in de raad had, moest zich met 613 stemmen tevredenstellen, net te weinig voor de verlenging van haar mandaat. Meteen bleef er in de gemeenteraad geen enkele inwoner van Wijnendale over. Mieke woont namelijk in de Wijnendalestraat. Ze is sinds 1979 getrouwd met Geert Lingier (67) en heeft drie zonen: Jeroen, Bert en Pieter. Er zijn ook zes kleinkinderen.

Wijnendale opnieuw vertegenwoordigd

Mieke is regentes Nederlands-Engels van opleiding, maar heeft negen jaar als opvoeder gewerkt in een instelling voor jongvolwassenen onder toezicht van het gerecht. Daarna is ze aan de slag gegaan in het boekhoudkantoor van haar man. In haar vrije tijd houdt ze vooral van lezen, zeker boeken over geschiedenis en specifiek over de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2019 tot begin dit jaar was ze voor CD&V lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Nu Mieke haar rentree in de gemeenteraad maakt, is Wijnendale opnieuw in het bestuursorgaan vertegenwoordigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier