Midenschool Lichtervelde houdt Foute Dag

©Kurt Desplenter foto Kurt
©Kurt Desplenter foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Vrijdag werd een hoogdag voor de leerlingen en leerkrachten van de Middenschool. Op de laatste dag voor de afkoelweek organiseerde de school een Foute Dag.

“Normaal vieren we telkens carnaval op de laatste dag voor de krokusvakantie, maar door de ‘afkoelweek’ besloten we het carnaval een weekje vroeger in te plannen”, vertelt graadcoördinator Mieke Vanlauwe. “We wilden onze leerlingen toch iets bieden om wat stoom af te blazen. Het feest was wel beperkter dan anders. We hadden geen frietkraam op de speelplaats en ook de traditionele carnavalsfuif tijdens het laatste lesuur moesten we afgelasten. In het laatste lesuur kregen de leerlingen uitvoerig uitleg over het afstandsonderwijs volgende week en werden er klasfoto’s genomen.”

Bart De Wever en oLIMIsche spelen

“Alle leerlingen en leerkrachten kwamen verkleed naar school, per klas in een ander thema: zo hadden we een klas met “Bart De Weverkes” of jongens kwamen als meisjes en omgekeerd. Bij de leerkrachten waren het ‘oLIMIsche spelen. We startten de dag dan ook met een heuse opwarming.”

“De hele dag werd foute muziek afgespeeld op de speelplaats zodat er volop gedanst kon worden en als afsluiter kregen ze allemaal een ijsje, fout dus voor deze tijd van het jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier