Middelkerke: “Een mooie afronding van mijn project”

Valerie Ryckewaert mag zich een jaar lang de Krak van Middelkerke noemen. Deze zelfstandige logopediste liep zich als het ware naar de titel, want door haar deelname aan ‘Loop naar de maan’ van Kom Op Tegen Kanker haalde ze haar nominatie binnen voor de Krak. Dat ze nu ook daadwerkelijk Krak van de gemeente Middelkerke is geworden, doet haar heel veel plezier.

“”, Valerie Ryckewaert. (Foto PB)

“Ik ben hier echt wel trots op en wil zoveel mensen bedanken voor hun steun”, zegt Valerie in een eerste reactie. Valerie is een doorzetter, dat is het minste wat we van deze jonge dame kunnen zeggen. Niettegenstaande ze door haar job weinig vrije tijd heeft, slaagt ze er nog altijd in om die luttele vrije tijd aan te wenden om te lopen. “Lopen is voor mij echt wel een uitlaatklep. Ik kan door het lopen nieuwe energie opdoen en tegelijk kom ik tijdens het lopen tot rust.”

Looptrips onderbroken

“Ik moest ook niet lang twijfelen toen ik vorig jaar de actie ‘Loop naar de maan’ ontdekte om er ook zelf aan deel te nemen. Ik kom zoveel in contact met mensen die te maken hebben met kanker dat ik mee wilde helpen om hiermee mensen te ondersteunen. Ik was wel verwonderd toen ik genomineerd werd, maar eens ik genomineerd werd, besloot ik ook wel om er voor te gaan. Buiten het lopen kom ik niet zoveel buiten, maar ik heb ontelbare keren mijn looptrip onderbroken om onderweg mensen aan te spreken om hen te zeggen dat ik genomineerd was, maar vooral ook om uit te leggen waarom ik genomineerd was. Ik heb ook veel steun gekregen van mijn ouders die eigenlijk al altijd hebben klaar gestaan voor me. Mijn mama heeft klimeters met de fiets meegereden tijdens mijn looptochten.”

“Mijn ouders hebben me ook geholpen bij het voeren van mijn campagne. Uiteraard zijn ze nu heel trots dat ik Krak van Middelkerke ben geworden”, vertelt Valerie. Zelf is ze uiteraard ook apetrots, maar vooral gevleid omdat ze op zoveel sympathie van de mensen heeft kunnen rekenen. “Het is echt een appreciatie voor wat ik heb gedaan en voor mij is het een beetje een kers op de taart. Een mooie afronding zeg maar van mijn project ‘Loop naar de maan’.”

Nieuw project

Valerie is niet van plan om op haar lauweren te rusten en plant ook dit jaar weer een project voor het goede doel. “Ik weet nog niet wat ik zal doen, maar het zal wel opnieuw te maken hebben met lopen”, lacht ze.

“Tijdens het lopen doe ik nieuwe energie op en kom ik tegelijk tot rust”

“Hier deelnemen aan de halve marathon”

Waarom ben je logopediste geworden?

“Ik was al altijd gefascineerd door taal en communicatie en daarom heb ik ook een studierichting gezocht in die richting. Nog te weinig mensen weten precies wat dit beroep eigenlijk inhoudt. Het brengt voor mij heel wat afwisseling en ik werk hierdoor ook met zoveel verschillende mensen gaande van kleuters over kinderen en jongeren tot volwassenen. Ik doe mijn job enorm graag.”

Waar kom je tot rust?

“Al van kleinsaf trok ik met mijn ouders op vakantie naar Oostenrijk en dit land is zowaar mijn tweede thuis geworden. We verblijven er in een gezellig dorpje en in de bergen kan ik echt tot rust komen weg van alle drukte. Oostenrijk is zowel in de zomer als in de winter mooi en gezellig.”

Wat is je ultieme droom?

“Ik heb net zoals veel mensen heel wat dingen die ik nog wil verwezenlijken, maar ik hou het op mijn hobby als loopster. Ik wil dit jaar deelnemen aan de halve marathon tijdens de Sirene jogging in Middelkerke, vooral ook omdat het parcours van zoveel jaren terug opnieuw wordt gelopen. Ik hoop ook weer te kunnen deelnemen aan enkele urban trails. Dat vind ik echt wel leuk en als het even kan zou ik ooit nog een trail willen lopen in de bergen in Oostenrijk.”

Waarom hebben de mensen voor jou gestemd, denk je?

“Ik heb uiteraard heel wat campagne gevoerd via de sociale media en ik heb ook flyers gemaakt en in de bussen van de mensen gedeponeerd. Ik heb veel mensen aangesproken over de actie die ik heb gedaan. Het is uiteraard een ziekte waar heel wat mensen zelf of in de familie- en vriendenkring mee te maken hebben. Dit alles samen zal er wel voor gezorgd hebben dat ik het haalde.”

Bio Valerie Ryckewaert

Privé

Valerie Ryckewaert (34) is ongehuwd. Ze is de dochter van Danny Ryckewaert en Greta Cogge en woont in de Kapelstraat in Middelkerke.

Opleiding en Loopbaan

Ze studeerde aan de Universiteit Leuven waar ze de richting logopedie-audiologie volgde. Aansluitend volgde ze nog een academische lerarenopleiding aan de KUL. Na haar studies kon ze aan de slag in een bestaande praktijk en sinds vorig jaar heeft ze haar praktijk in Middelkerke. Ze is nog aan de slag bij Medinni (Nieuwpoort).

Vrije tijd

Ze houdt van lopen of wandelen in de duinen en op het strand. Haar vakanties brengt ze liefst door in Oostenrijk.

Lees de verhalen van alle Kraks van West-Vlaanderen op www.kw.be/krak

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.