Microbioloog Deepak opent eerste Japans restaurant in Tielt: “Gat in culinaire aanbod opvullen”

Deepak Sapkota voor het gebouw in de Nieuwstraat, waar Everest Sushi Tielt binnenkort de deuren opent. © foto TM
Redactie KW

Vanaf 1 oktober is Tielt een culinaire optie rijker. Dan opent de Nepalees Deepak Sapkota immers zijn Japans restaurant ‘Everest Sushi Tielt’ in de Nieuwstraat. Het wordt het eerste Japanse restaurant in de stad.

Het wordt evenwel geen alledaags Japans restaurant. Naast sushi en andere Japanse gerechten zullen er ook een resem Thaise lekkernijen op het menu staan. Toch zal de focus vooral op sushi-bereidingen liggen. “Daarvoor heb ik een uitstekende chef gevonden”, vertelt Sapkota. “Net als ik is hij Nepalees. Maar hij woonde lange tijd in Japan. Het is daar waar hij zijn skills leerde. Ondertussen werkte hij al in restaurants in Portugal, Engeland en België, en heeft hij al zo’n tien jaar ervaring. Sushi is zijn passie.”

Klanten kunnen zowel in het restaurant eten als bestellen. “We werken ook met Takeaway.com. Zo kunnen we ook de deelgemeenten aanspreken, waar we ook leveren”, legt Sapkota uit. Hij gelooft alvast dat zijn restaurant zal aanslaan: “Ik zag immers dat er hier in de buurt geen Japans restaurant is. En dat voor een stad. Het leek me dan ook een gat in het aanbod waar ik graag insprong.”

Microbioloog

Dat Sapkota een Japans restaurant zou openen in Tielt had hij pakweg acht jaar geleden nooit kunnen denken. Toen woonde hij immers nog in Nepal en studeerde hij er af als microbioloog. “Het is inderdaad een verrassende stap”, lacht hij. “Drie jaar geleden kwam ik naar België en doordat mijn Nederlands niet perfect is, was het niet evident om werk te vinden. En al zeker niet als microbioloog.”

Met zijn restaurant in Tielt is hij ook niet aan zijn proefstuk toe. Sapkota heeft namelijk ook al een sushirestaurant in Deinze. “Een voordeel, want zo weet ik ongeveer wel wat de mensen verwachten.” Voor Sapkota hoeft het trouwens niet bij twee restaurants te blijven. “Afwachten hoe het hier draait natuurlijk, maar als het aanslaat, ben ik zeker van plan om nog filialen te openen.”

Maar eerst dus de opening in Tielt. Die staat gepland op 1 oktober. Al ligt er in het restaurant wel nog wat werk op de plank. “Maar we zitten goed qua timing”, verzekert Sapkota. “En in het allerslechtste geval kunnen we de opening nog een beetje uitstellen. Maar liever niet”, concludeert de goedlachse restauranthouder. (TM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier