Michelinkeuken op maat van iedereen in Boury Boutique in Roeselare

Inge Waeles en Tim Boury in hun Boury Boutique in de Wallenstraat 1. (foto Stefaan Beel)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Inge Waeles en Tim Boury in hun Boury Boutique in de Wallenstraat 1. (foto Stefaan Beel)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Een diner in tweesterrenrestaurant Boury is niet bepaald goedkoop. Maar nu het restaurant voorlopig gesloten is, kan iedereen in pop-up Boury Boutique proeven van de supergerechten van chef Tim Boury. In de winkel op de hoek van de Wallenstraat kun je culinaire toppers kopen maar ook bestek, servetten en plaids die in restaurant Boury een plaatsje hebben.

In de pop-up store in de Wallenstraat 1 kan iedereen terecht voor take-away food, geïnspireerd op de traditionele keukens van de landen van herkomst van het Boury-team: Japan, Italië, Griekenland, India en België.

“Boury Boutique is ongelooflijk leuk en draait goed”, glimlacht gastvrouw Inge Waeles die samen met het Boury-team Boury Boutique openhoudt. “Vorige zaterdag presenteerden we geopende oesters per drie en in anderhalf uur waren die allemaal verkocht. Er komen heel veel klanten van het restaurant en heus niet alleen uit Roeselare alleen. Er zijn al klanten uit Brugge en Gent over de vloer geweest en zaterdag zelfs iemand uit Limburg. Maar het is ook bijzonder leuk dat werkelijk iedereen onze producten kan ontdekken, ook wie nog nooit is komen tafelen bij ons.”

Supervers

“Tim en zijn team koken à la minute en brengen een paar keer per dag de verse gerechten naar Boury Boutique”, gaat echtgenote Inge verder. “Tim kiest voor toegankelijke, eenvoudige gerechten uit de wereldkeuken met een eigen touch. En men kan eigenlijk een menu van a tot z meenemen. We bieden klaargemaakte en verpakte cocktails of onze gins aan met aperitiefhapjes en daarna kan men bijvoorbeeld voor Belgische gebraiseerde kalfwangetjes met trappist van Westvleteren kiezen”, vertelt ze.

“Tim en zijn team brengen een paar keer per dag verse gerechten naar de Boutique”

“Als dessert zijn er de versgemaakte ijsjes of kun je ook kiezen voor vanillewafeltjes van Maison Méert. Dat is een Franse confiseriezaak uit 1677 die winkels heeft in Parijs, Roubaix en Rijsel en topproducten maakt. Ik geloof niet dat je hun producten nog kan kopen in België maar Boury Boutique heeft een dagelijkse aanvoer vanuit Rijsel.”

Houtskoolgrill

“Naast de gerechten kun je natuurlijk alle producten kopen die onze eigen stempel dragen: ‘Boury Bottled’ spirits, likeuren, vermout en bier, honing uit onze eigen tuin, Tim’s Neuhaus pralines, huisgemaakte verse pasta en heel wat trendy geschenken. Zo verkopen we de tafelmessen, geurstokjes, servetten, handdoeken, plaids, koffie en rum van Slagerij Dries. Dat zijn allemaal zaken die we ook in ons restaurant gebruiken. Wie dat wenst, kan zelfs een Yakiniki houtskoolgrill mee naar huis nemen, een tafelmodel dat Tim vaak gebruikt in de keuken. We hebben deze Boury Boutique in tien dagen ingericht en operationeel gemaakt en we zijn ongelooflijk tevreden dat we dit gedaan hebben. Op deze manier blijven we voeling houden met onze keuken en met iedereen die van lekkere, verse producten houdt en ook oog heeft voor design en kwaliteit.” (Peter Soete)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten