Meneertje Terten vindt ‘meer plekke’ in nieuw fietsatelier

Klaas Roobroeck poseert aan zijn nieuw fietsatelier. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Klaas Roobroeck, gekend en bekend als Meneertje Terten, is zaakvoerder van Terten Fietsatelier en opent op 9 maart een nieuw fietsatelier in de Boterpotstraat 9 in Harelbeke met een Open Atelierdag. “Om een nog betere service te kunnen leveren.”

Het begon twee jaar geleden. Klaas zegde na dertien jaar zijn job als freelance IT’er op. “Na wat wikken en wegen besloot ik mijn droom te volgen en mijn twee passies te combineren: al fietsend fietsen herstellen.” De insteek van het mobiele atelier is simpel: “Het is niet logisch dat mensen moeten sukkelen als hun fiets kapot is. Ik tert gewoon tot bij jou.”

Klaas weet beter dan wie ook dat je niet alle herstellingen op verplaatsing kan uitvoeren. “Een lekke band herstellen of een vastgelopen rem fiksen, dat kan perfect op locatie. Maar het updaten van een elektrische fiets of het perfect afstellen van een MTB, daarvoor is een goed uitgerust atelier onontbeerlijk om kwaliteit af te leveren. Zulke herstellingen deed ik een tijdje in het atelier thuis. Maar dat werd te klein. Er stonden overal fietsen: zelfs in mijn living (lacht). Het was dus tijd voor ‘meer plekke’.”

Graag simpel

En die ‘plek’ vond hij in de Boterpotstraat 9. “Tijdens een maand stevig doorwerken toverde ik het handelspand om tot een leuke, hippe fietsenzaak, waar elke fiets welkom is: van stadsfiets tot cargobike, kinderfiets en e-bike. Ik blijf ernaar streven om herstellingen zo snel mogelijk uit te voeren. Zelf heb ik geen auto en besef dus als geen ander dat mensen hun fiets niet lang kunnen en willen missen.”

Je kunt er ook terecht voor de aankoop van een nieuw fiets. “Ik hou het graag simpel. Simpel in communicatie, in materiaalkeuze en in aanbod. Er zijn lichtgewicht kinderfietsen, kwaliteitsvolle e-bikes, stevige stadsfietsen, en een longtail waarmee je tot drie kinderen kan vervoeren. Bij alle merken staat kwaliteit en duurzaamheid voorop.”

Het atelier wordt feestelijk geopend op 9 maart, van 9 tot 17 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier