Mehdi (50) uit Beselare fietst ‘de Ronde’ ter ere van overleden Dylan (23)

Mehdi Ouagagui reed 242 kilometer in weer en wind. “Zonder grote woorden was het een eerbetoon aan Dylan.” © ZB
Redactie KW

Mehdi Ouagagui uit Beselare reed de Ronde van Vlaanderen. Dat deed hij samen met Kurt Vermeersch, ter nagedachtenis van diens overleden zoon Dylan (23).

Mehdi Ouagagui (50) woont samen met zijn echtgenote Carolien Vandergucht in de Kloosterlaan in Beselare. Beroepshalve is hij chauffeur van provinciegouverneur Carl Decaluwé.

“Een twaalftal jaar geleden ontdekte ik de hobby en het is een echte passie geworden. Nu rij ik ongeveer 10.000km op een jaar. Ik zou het heus niet meer kunnen missen”, vertelt Mehdi. “Mehdi gaat geen uitdagingen uit de weg. Zo trotseerde hij als fietser al de Mont Ventoux, was hij aan de slag in de Alpen, reed hij de Ronde van Vlaanderen (242km) en afgelopen zondag reed hij Parijs-Roubaix met Thijs D’Alleine. Als fervent supporter van Wout van Aert volgt hij ook het wielrennen op de voet.

Ronde van Vlaanderen

Opvallend dit jaar was zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Vriend en huisbewaarder van provincie West-Vlaanderen, Kurt Vermeersch, verloor zijn 23-jarige en enige zoon Dylan door ziekte. “Kurt is ook een fietsfanaat en toen hij besloot de Ronde van Vlaanderen te rijden, beloofde ik hem te vergezellen. Samen reden we de 242km lange rit, een eerbetoon aan zijn zoon. Het was lastig, maar we voelden het niet. Het was alsof Dylan met ons meereed. Zonder grote woorden was het een eerbetoon aan hem. Het voelde heel goed aan. Ik ben alvast bij dat ik het gedaan heb en zo mijn steentje heb bijgedragen aan de verwerking van het verlies van Kurt. Het was louterend en confronterend tegelijkertijd. De positieve reacties die ik kreeg via Facebook en sms, en de telefoontjes om me te feliciteren deden me enorm deugd. Ook gouverneur Carl Decaluwé was trots op zijn huisbewaarder en chauffeur”, besluit Mehdi. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier