Meer dan 3.000 bezoekers voor politiedag van zone Kouter

Buiten was er heel wat te beleven met onder meer demonstraties van het droneteam, de tuimelwagen en oefeningen van de brandweer, de medische hulpdiensten en de MUG. © JH
Redactie KW

De politiedag van zone Kouter in Torhout was zondag een enorm succes. Met ruim 3.000 bezoekers lag de opkomt zelfs hoger dan verwacht. In die mate dat er permanent een rondleiding in het nieuwe politiegebouw doorging om elke bezoeker toe te laten een kijkje te nemen. “In ons gebouw alleen al ontvingen we meer dan 2.000 bezoekers”, zegt Annemie Wittesaele van zone Kouter. Verder erg populair: een avontuurlijk ritje met een politiecombi, mét sirenes.

Het is voor het eerst in vele jaren dat politiezone Kouter nog eens haar deuren opent. Omdat de zone voorheen versnipperd was in vele kleine commissariaten was een groot aantal bezoekers ontvangen niet mogelijk. In februari nam de zone haar intrek in een nieuw en modern gebouw in de Ambachtstraat in Torhout, waar 98 werkplekken gecreëerd werden. En dus kon er meteen een opendeurdag gehouden. Dat werd meteen een politiedag, samen met tal van andere veiligheidsdiensten.

Ritje in politiecombi

Het werd een groot succes. Mede dankzij het uitstekende weer daagden meer dan 3.000 bezoekers op, en dat was onverhoopt. “Tweederden van hen, of meer dan 2.000 bezoekers, kwamen een kijkje nemen in ons nieuwe politiegebouw”, zegt Annemie Wittesaele van zone Kouter. “De opkomst was zo groot dat de rondleidingen permanent gehouden werden om iedereen een kijkje te laten nemen.”

Buiten was er heel wat te beleven met demonstraties van het droneteam, de tuimelwagen, de dronkemansbril en oefeningen van de brandweer, de medische hulpdiensten en de MUG. Aan de vele infostandjes konden nuttige tips verzameld worden. Bijzonder populair: een avontuurlijk ritje met de politiecombi, voor- of achteraan. Mét sirenes en zwaailichten. Vier combi’s werden ervoor ingezet, tot groot jolijt van de bezoekers. Kinderen konden zich amuseren in het verkeerspark, stempels verzamelen en een prijs winnen. Bovendien konden ze ook Zeppe en Zikki ontmoeten. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier